|
|
Konu Araçları |
anne, arttırıyor, bebek, doğuda, doğum, evde, ölümlerini |
Doğuda Evde Doğum Anne Ve Bebek Ölümlerini Arttırıyor! |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğuda Evde Doğum Anne Ve Bebek Ölümlerini Arttırıyor!Doğuda evde doğum anne ve bebek ölümlerini arttırıyor!Doğu Anadolu’da 2 kadından biri gebelik öncesi ve sonrası gerekli bakımı hiç almıyor Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Vakfı (TAJEV) Türkiye’deki anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek için kolları sıvadıSağlık GündemiTAJEV, Türkiyede oldukça yüksek oranlarda olan bebek ölümlerinin görülmesi ve bilinçsiz yaklaşımın önüne geçmek üzere Türkiye için çok büyük bir adım atıyor Bingöl de başlangıcı yapılan Sadece Benim İçin sosyal sorumluluk projesiyle tüm kadınların sağlığı için önemli çalışmalar yapılıyor çeşitli eğitim ve bilinçlendirme toplantılarının yanı sıra genel tarama, ameliyat ve muayenenin de yapıldığı projede ayrıca bölge sağlık çalışanlarına da çeşitli eğitimler verildi Türkiyenin en önemli jinekolog ve onkologlarının katıldığı proje Bingölde yapılmasıyla da dikkat çekti TAJEV Başkanı Prof Dr Cihat ünlü verdiği bilgilerde; Projeyi Bingölde başlatmak bizim için çok önemliydi çünkü Türkiyedeki bebek ölüm oranlarıyla kıyaslandığında Bingöldeki bebek ölüm oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gördük İlk etapta buradan işe başlamanın doğru olduğu kanısına vardık Fakat bu proje Bingöl ve çevresi için değil Türkiye için çok önemli bir projedir dedi ünlü, Sağlık Bakanlığının projeye tam destek verdiğini belirterek, daha sonra farklı illerde de yapılacak çalışmalarla projenin devam edeceğini bildirdi Proje kapsamında, Bingöl Doğum ve çocuk Bakımevi Hastanesinde yaklaşık 120 kadına ücretsiz jinekolojik muayene ve rahim ağzı kanserine ilişkin pap smear ön tarama testleri yapıldığını anlatan Prof Dr ünlü, ayrıca miyomu olan ve kanaması devam eden bir hastanın ameliyat edilerek rahminin alındığını sözlerine ekledi Projede yer alan hekimler, Gebelik takibinde, anne karnındaki bebeğin izlenmesini sağlayan ''NST'' cihazının Bingöl'deki tek kadın doğum ve çocuk hastanesinde mevcut olmadığını dile getirerek NST cihazının her doğum ve çocuk hastanesinde mutlaka bulunması gerektiğini vurguladılar Bu nedenle Vakıf tarafından Bingöl Doğum ve çocuk Bakımevi Hastanesine bir NST cihazı hediye ettiklerini ve personele bu konuda eğitim verdiklerini kaydettiler Projenin açılışına katılan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu projenin Bingölde gerçekleştirilmesinin yöre sağlık çalışanları ve halkını çok mutlu ettiğini, Bingölün artık ***** olayları ile değil eğitim ve sağlıktaki gelişmelerle anılmasını istediklerini belirtti Bingölün geçmiş yıllara göre çok güvenli olduğunu, bu tarz eğitim projelerinin kalkınmaya çok büyük faydası olacağını da sözlerine ekledi Güncel Başlıklar Kayısı kanseri önlüyor Sigara içenlerde bel ağrısı riski artıyor Kimyasallar doğurganlığı azaltabilir Soğuk hasta yapar diye bir kavram yok Plastik tehlike Diyet hafızayı güçlendiriyor Sigara gözlere de zarar veriyor Temiz hava ömrü 5 yıl uzatıyor Aspirin karaciğeri de koruyor 15 yaşından önce anne olmak ölüm riskini artırıyor En çok okunanlar Sarımsak Mucizedir Çok suyun yararı az Kahve beyni koruyor Folik asit spermlere iyi geliyor Evde yapılan spor da yararlı Tereyağı kalp krizini önlüyor mu? Şekle girmek kadınlar için zor Cildiniz için uygun ürünü nasıl seçersiniz? Demirin de fazlası zarar veriyor 60 yaş üzeri sigara içen erkekleri anevrizma tehdit ediyor Kaynak: saglicaklakalcom |
|