Soru:"Eroziv Gastriti Olan Kişilerde Hangi Kroyucu İlaçlar Kullanılabilir?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Eroziv Gastriti Olan Kişilerde Hangi Kroyucu İlaçlar Kullanılabilir?"Merhaba, 1,5 ay önce mide ağrısı ve ishal sebebiyle endoskopi yaptırdım Eroziv gastrit teşhisi konuldu, alınan parça sonucunda ise mukozal değişiklikler : Villus ve mikrovilluslar korunmuştur intraepiteliyal lenfositler doğal sınırda, Lamina propria: Konjesyon, lenfopazmositer hücreler ile eozinofil lökositler izlenmektedir Tanı : konjesyon ve eozinofil lökositlerde hafif artış gösteren duodenum, duodenum 2kıta: endoskopik biyopsiler Tedavi olarak lansor ve ishalim için flogyl kullandım İshalimde düzelme oldu ancak sık sık başım ağrıdığı için ağrı kesici içtiğim zamanlarda tekrar ishalim başlıyor ve midem ağrıyor Kas gevşeltici (majezik, vs) hiçbir ilacı içemiyorum Bana ağrı kesici olarak hangi tip ilaçları önerebilirsiniz?Teşekkür ediyorum DoçDr Yusuf AKCAN 3117:49:23 Peptik ülser ve peptik aktivitede etkisi kabul edilmiş koruyucu ilaçlar proton pompa inhibitörleri ve prodtoglandi E analoglarıdırbaşvurduğunuz doktorunuzla bu durumu konuşup uygun koruma önerilerini alınızsağlıcaklaDoçDr Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|