![]() |
İnsan Beyni Nasıl Daha İyi Öğrenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Beyni Nasıl Daha İyi Öğrenir?Kavaklı, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen İnsan Beynini Etkili Kullanma Sanatı seminerinde, beynin bilgi ve öğrenmeyle geliştiğini belirterek, öğrenmekten zevk aldığını, bilgiyle beslendiğini kaydetti ![]() Beynin gelişmesi için "okumak, ilim öğrenmek, seyahat etmek, düşünmek ve ibret almak" gerektiğini dile getiren Kavaklı, "Öğrenmek için en önemli şart iyimser olmaktır ![]() ![]() Çalışmak zevk verir ![]() ![]() ![]() ![]() Kavaklı, eğitimcilerin, öğrencileri okumaya, düşünmeye ve yazmaya yönlendirmelerini isteyerek, normal branşları dışında diğer branşlar hakkında da aynı seviyede bilgi sahibi olmalarını ve hobileri bulunmasını tavsiye etti ![]() Çocukların eğitimi hakkında da bilgiler veren Kavaklı, şöyle konuştu: "Çocuk, en iyi şekilde ailesini ve mesleğini severek yapan eğitimciden öğrenir ![]() ![]() Gerilimsiz ortamda daha kolay öğrenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OKUL ÖNCESİ EĞİTİM Kavaklı, beynin gelişiminin ergenlik çağına kadar sürdüğünü belirterek, bu süre içerisindeki dönemin kritik dönem olarak değerlendirildiğini kaydetti ![]() Okul öncesi eğitime önem verilmesini isteyen Kavaklı, "Eğer okul öncesi eğitim kurumu yoksa çocuklarınız okuldan geldiklerinde okulda yaptıklarını ve yaşadıkları anlattırın ![]() ![]() Bu anlatılanları yazdırın, öğrendiklerinin resmini yaptırın ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|