Soru:"Nazofarenks Ca..." |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Nazofarenks Ca..."merhaba hocam böyle faydalı bir sitede biz hastaların sorularını cevapladıgınız icin tesekkür ederim benim sorum şöyle 20 eylül 2006 sağ kulak arkasında şişlik nedeniyle kbb uzmanına basvurdum yapılan muayneler sonucu ve biopsilerle beraber bana nazofarenks ca evre 2 teshisi konuldu ve gecıkmeden uludağ üniversitesi tıp fak tedaviye baslı öncelıkle 30 gün radyoterapı 1 defaya mahsus brekiterapi ve 4 kürde kemoterapi aldıktan sonra boyun di****ıyonuna tabi tutuldum ve sonucta cekılen pet ve tomografılerde hastalıgın bıttığı anlasıldı fakat bundan sonra radyoterapını etkısıyle sanırım cenemı tam olarak eskısı kadar acamıyorum boğazlarım da asırı bi kuruluk oluyor ve katı yıyeceklerı yutmakta zorlanıyorum ve devamlı burnum tıkalı vazıyette dolsıyorum eskı hastalıktan öncekı halıme dönmem icin ne gıbı önerılerınız olabılır bana saygılarrr DoçDr Mehmet GÜNDÜZ 0102 00:30:46 Sorununuz radyoterapinin tukruk bezlerine vermis oldugu hasara bagli bu genellikle kalicidir yani yapmaniz gereken bundan sonra koruyucu onlemler bunun icin yemekleri yerken ara ara su icerek sikayetinizi azaltabilirsiniz sekerli yiyeceklerden kacinin ve sekersiz sakiz cigneyebilirsiniz dislerinizi muhakkak fircalayin ve floridli macun kullanin gece yaninizda su bulundurup ordan icebilirsiniz aksamlari buhar makinasi ile odanizi kismen nemli tutabilirsiniz ***** ve sigaradan uzak durmalisiniz birde suni tukruk ilaclari kullanabilirisiniz agiz acamama sorunuda cene ekleminizdeki hasara bagli bunun icinde rehabilitasyon ve steroidli kremler kullanabilirsiniz bir fizik tedavi ve dahiliye-romatizma bolumune muayene olmanizi tavsiye ederim gecmis olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|