![]() |
Bayramda İkramlara Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayramda İkramlara Dikkat!Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artmasının sağlık açısından riskleri artırdığı, ziyaretlerde aşırı kahve ve demli çay tüketilmesinin de tansiyon ve kalp-damar rahatsızlıklarına davetiye çıkardığı bildirildi ![]() Konya Vakıf Hastanesi Diyetisyeni Serpil Koygun, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramlarında beslenmede büyük değişiklik yaşandığını, genelde dengesiz gıda tüketildiğini bildirdi ![]() Öğün saatlerinin değiştiğini, genelde ete ve hamur tatlılarına yönelik beslenme olduğunu ifade eden Koygun, bu durumun vücudun dengesini bozduğunu ve sağlık açısından risk oluşturduğunu söyledi ![]() Etin çok önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Koygun, şunları kaydetti: ''Kaliteli protein içermelerinin yanı sıra etler, yağ, çinko, demir, fosfor, magnezyum gibi mineraller ve B12, B6, B1, A vitamini gibi vitaminler yönünden de zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ETİ SEBZEYLE TÜKETİN, KAHVEYE DİKKAT Etlerin sebzelerle pişirilmesini ya da çiğ sebzelerle beraber tüketilmesini öneren Koygun, ''Sebzeler, etlerde bulunan vitamin ve minerallerin emilimini kolaylaştıracağı için etin bioyararlılığını artırır ![]() ![]() ![]() Koygun, bayramda güne mutlaka kahvaltı ederek başlanmasını önererek, şöyle devam etti: ''Ziyaretlerde ikramlar büyük önem taşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koygun, Kurban Bayramı'nda gazlı içecek ve çayın fazla tüketilmesi nedeniyle suyun çok az içildiğini belirterek, ''Çay ve gazlı içecekler su yerine geçmez ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|