07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Nash"
hocam şimdiden teşekkürler ismim mehmet 32 yaşında 175 boyunda 72 kiloyum zamanı geldi diyip genel bir kontrole gittiğimde esh: 3 mm/saat,açlık kan şekeri:94(60-110) ,trigliserit:144 (35-160) ,kolestrol:143(120-220),bun13 25(8-23),kreatin:1 (0 4-1 4),ürik asit:7 (3 5-7 2) ldh:82 (80-285)değerlerim normal çıkarken alt:80 çıktı ***** varmı dedi bende yok dedim doktorum 2 hafta ilaç vb hiçbişey alma tekrar gel ölçelim dedi ve bu aradada hbsag:0negatif antihbs:0 05negatif antihcv:0 10 negatif çıktı

2hafta sonra gittiğimde altve ast ye baktı alt:51 sınır<40 ast:26 <40 çıktı
üstbatin ultrosonunda ise:
karaciğer vertikal eksende yaklaşık 100mm boyutunda,ekojenitesi diffüz artmis,duzgun kontorlu izlenmektedir karaciğer sol lobda yaklaşık 20mm çaplı fokal nonsteatoz alanı izlenmektedir diğer hepsi safra kesesi dalak pankreas böbrek abdominal lab,serbest sıvı normal değerlerde ve birşey yok
sonuç kısmındaiffüz hepatik steatoz(grade1),karaciğer sol lobda yaklaşık 20mm çaplı fokal nonsteatoz alanı
bunlardan sonra hbsag:0 negatif anti hbs:0 22 negatif ve anti hcv:0 10 negatif testlerini tekrar ettirdim ve hepsi negatifdi ama internetten baktıkça kafam karıştı şeker trigliserit kolestrol normalken yağlanmaya sebep nedir bu testler yeterlimidir mesela ben hbsag ve anti hbs yaptırdım hbeag yada anti hbe nedir bunlara gerek varmı yoksa bunlar yeterlimi nashda alt hep yüksekmi kalir vede beslenme şeklim nasıl olmalı cevap için teşekkürler iyi çalışmalar
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
29 20:02:46
Diyabet, sik ilac kulanim oykusu, sismanlik, kanda trigliserid yukselmesi, *****, genetik nedenler yol acabiliyor yagli karacigere 0 1 ve 6 ayda olmak uzere 3 doz hepatit b asisi yaptiriniz Sonra asinin tutup tutmadigi degerlendirilecektir Yagli karacigerde her zaman ALT yuksek kalmaz ancak surekli yukseklik seker yani diyabet icin de risk faktorudur Aclik sekeriniz normal olsada seker yukleme testi yaptiriniz Bu arada herhangi bir ust solunum yolu enfeksiyonu da veya 6 hafta oncesinde bile aldiginiz tek bir ilac karacgier testlerinde hafif bozulma yapabilir HBsAg negatif iken e antijeni veya antikora bakmanin anlami yoktur Dogru beslenin yemeklerde yag oranini azaltin Tuzu azaltin Doymadan kalkin Yuruyus yapin Sigara ve *****e hic baslamayin Saglikli gunler
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|