Soru:"Reaktif Romatizma" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Reaktif Romatizma"24 yaşında bayanımbundan 4-5 ay önce diş çektirmiştim2 ay öncede hertarafım tutulmaya başladı romatizma teşhisi kondu 10 tane iğne vuruldumiyi geldi sonra heryerim şişmeye başladıel parmağımdan biri şişti ve eğilip bükülmedi başka bir hastaneye gittikdişten olduğu söylendi bi hap verdi yan etki yaptığı için onu değiştirdik sonra voltaren kullım ilk başta iyiydi o da aynı yan etkiyi yaptı(büyük abdesimle kanama)bıraktıkşişler inmeye başladı parmağım da düzeldiama hala ağrılar var2 haftada crp 100den 24e indi ama sedimentasyon 50den 70e çıktışimdide deltacortril verdiaraştırdım kortizonmuşkortizonun yan etkileri çok fazlanapıyımkullanayım mı kullanmayım mı bilemedim beni en kısa zama bilgilendirirseniz sevinirimbu arada evliyim çocuğum yok çocuk olmasını olumsuz etkiler mişimdiden teşekkürler ProfDr Vural KAVUNCU 051110:49:26 Eklemlerinizde şişlik ve ağrı romatizmanın işaretçileridir Bu romatizma geçirmiş olduğunuz diğer bakteriyel enfeksiyonlar sonrasında meydana gelmiş olabilir Bunlar genellikle kendini sınırlayan, ancak takip edilmesi gereken durumlardır Ya da genel bir eklem romatizmasının başlangıç hali olabilir İlk 1-2 ay içerisinde kesin tanı konamayabilir Kortizon bu dönemlerde romatizmayı baskılamak için kullanılan ilaçlar arasındadır Kortizonun yan etkileri kullanılan doz ve süre ile bağlantılıdır Bütün bunlara karar verebilmek için yarar-zarar dengesi gözetilerek ve yan etkileri açısından yakın bir takip altında olmak üzere değişik ilaçlar kullanılabilir Kortizonun gelecekteki hamilelikler üzerinde önemli bir etkisi yoktur Eğer tedaviyi veren doktorunuz romatizma konusunda deneyimli ise bundan çekinmeyiniz Tedaviyi ve tanınızı doktorunuzla tartışınız Prof Dr Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|