Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinlerle, doğru, edin, kabızlığı, tedavi

Kabızlığı Doğru Besinlerle Tedavi Edin

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabızlığı Doğru Besinlerle Tedavi Edin




kabızlık 3 temel tipe ayrılabilir Birincisi, merkez sinir sisteminin bozulmasına bağlı olarak oluşur İkincisi, dışkılama refleksindeki aksamadan kaynaklanır Üçüncüsü ise, mekanik kabızlıktır Kabızlığa yol açan başlıca nedenler şunlardır:Yanlış beslenme,Egzersiz yapmamak,Stres ve depresyon hali,Seyahat,Ateş, uzun süren yatak istirahati, karın ameliyatları, gebelik,Sakinleştirici ilaçlar, alüminyum mide asidini giderici ilaçlar, kalsiyum içeren ilaçlar, alzheimer, parkinson, omurilik zedelenmesi, felç gibi sinir sistemi hastalıkları,Fazla ***** ve kafeinli içeceklerin kullanımı,Laksatif ilaçların uygun olmayan kullanımıYürüyüş de faydalıKabızlığın önüne geçmek için yapılacak en önemli şey, öğün atlamamak ve yemekleri küçük lokmalar halinde, yavaş yavaş çiğneyerek yemektir bağırsaklar için günün en önemli zamanı sabahın ilk saatleri olduğu için özellikle kahvaltı atlanmamalıdır Yataktan kalkınca beyin, kalın bağırsağın duvarındaki kaslara uyan mesajı yollayarak kasılma işlemini başlatır Egzersiz yapmak da çok önemlidir Özellikle; yürüyüş, aerobik ve yer hareketleri kalın bağırsağın kasılmalarını kolaylaştırır Haftada en az 3 kere yarım saat tempolu yürümek veya sabah kahvaltıdan önce 15 dakika aerobik ya da yer hareketleri yapmak karın kaslarınızın çalışmasını sağlayarak kabızlık probleminin önüne geçecektir Bunu biliyor muydunuz?Sinemaki, kabızlığı giderici, müshil etkisi yaratan bir bitkidir Bitki, kalın bağırsaklarda sıvı ve mineral salgılanmasını artırıcı etki yapar, bunların geri emilimini engellerYediklerinizle kabızlığı önleyinKuru meyveler hayat kurtarırBol su ve bitki çayı için,Kepekli ürünleri tercih edin,Kuru erik, kuru incir ve kuru kayısı yiyin,Kök sebzelerden havuç, kereviz ve turp; yapraklı sebzelerden roka, lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu ve marul tüketin,Tahıl ve baklagil grubunu ihmal etmeyin,Meyve tüketimini artırın,bağırsakları çalıştırıcı özelliği olduğundan probiyotik yoğurtları tercih edin,Keten tohumu kullanın,Fındık, ceviz ve badem tüketin

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.