Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorusivilce akne

Soru:"Sivilce Akne "

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sivilce Akne "

mrb ben 18 yaşındayımmadanada oturuyormorta okulda çok fazla sivilcelerim vardı bende dvlt hastanesine gittm orda antibiyotk ve bi losyon verdiler ama hiç bi işe yaramadsı bende çübalcalıya gittm orda tahlil yaptıktan snra aksil ve acnelleyse die iki merhem verdilr1 yılda fazla kullım ilaçları ve yüzümde büyk bi gelişme gördüm bütn sivilcelerim geçtio ilaçları bıralakalı 2 yıl oldu ve şimdi sivilcelerim yenidn çıkmaya başladı çok büyk ve kaşıntlı oluyorlarbuarada yağlı bi cilde sahibim benbende doktoa danşmadan yeniden aldım o iki merhemibir hafta önce yüzüme aksili sürdüğümde çok büyk biacı verdiilk defa srüyorm die aldırmadım ama üçüncü sürüşümde sürdükten 5 dakika sonra yüzümde çok büyk acı ve yanma hisii başladı ve yüzüm bi kıpkırmızı olduuhemn yıkadımm yüzümü ilacı temzledim ve buz koydummama şimdi kafama takıldı önceden yüümü çok iiyapn ilaç şimdi nie yüzümü yaktıı?ayrıca sivilcerim hala çok kötü ne yapmalıyım ?? önerecğinz bişeler varmıı?
DoçDr Mustafa KULAÇ

090802:20:11

birincisi ilacın ilk kullanma döenminde ilaca karşı duyarlanıp ikinci kullanımda bu alerjinin gün yüzüne çıkması olabilir

ikincisi, ilacı kullanılan mevsimler farklı olabilir akne ilaçları güneş ışığı ile birleşince toksik etkilere yol açabilir

üçüncüsüde sürülen ilaç miktarı fazla olunca doğrudan cildi tahriş etmiş olabilir

akne tedavisi kişiye ve lezyon tipine göre değişeceğinden lazyonları görmeden tedavi önermek doğru olmaz ama şu söylenebilir ki bugün için haricen kullanılan ve ANTİBİYOTİK OLARAK verieln akne ilaçları sadece lezyonların çabuk iyileşmesine ve baskılanmasına yardım eder hastalıkğın toplam süresini kısaltmaz toplam süreyi genetik özellikler belirler ancak bugün için toplam hastalık süresini kısaltan tedaviler mevcuttur bunun için b ir dermatoloji uzmanına başvurmanız faydalı olacaktır

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com