|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
emekli, karşılıyor, kurumlar, nebülizör, sandığı, sigorta, spaserleri |
![]() |
Nebülizör Veya Spaserleri Sigorta Emekli Sandığı Ve Kurumlar Karşılıyor Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nebülizör Veya Spaserleri Sigorta Emekli Sandığı Ve Kurumlar Karşılıyor Mu?Eğer uzman hekim hastanın tedavisi için bu cihazların kullanımını gerekli görüyorsa bir rapor ile hasta, bunları söz konusu kurumlardan ücretsiz elde edebilir ![]() Astım Tedavisinde Kortizonlu İlaçlar Kullanılıyormuş, Bunların Zararı Yok mu? Kortizon korkusu toplumda yaygındır ![]() ![]() ![]() ![]() Kortizonsuz Astım Tedavisi Mümkün Değil midir? Astım havayollarının mikrobik olmayan süreğen iltihabıyla karakterize bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağızdan Alınan Hap Türü İlaçlarla Astım Tedavi Edilemez mi? Hafif astım, efor astması, polen astması gibi çoğu hasta, ülkemizde de son yıllarda kullanıma giren lökotrien antagonistleri grubu ilaçlarla (Singulair ve Accolate) tamamen kontrol edilebilmektedir ![]() ![]() ![]() Kortizonlu İğnelerin Tedavideki Yeri Nedir? Kenakort, Diprospan gibi kortizon içeren iğneler veya Prednol, Deltakortil gibi ilaçlar astımlı hastalar tarafından en çok suiistimal edilen ilaçlardır ![]() ![]() ![]() Astım İlaçlarının Yan Etkileri Nelerdir? Günümüzde astımın doğru tedavisi için hekim kontrolünde kullanılan ilaçlara bağlı olarak önemli yan etkiler pek görülmez ![]() ![]() ![]() ![]() Aşı Tedavisinin Astımdaki Yeri Nedir? Halk arasında aşı tedavisi olarak bilinen immünoterapi asıl olarak arı sokmalarına ve yılan zehirlenmesine karşı etkin bir tedavi biçimidir ![]() ![]() ![]() 5 yaşından küçüklere ve 40 yaşından büyüklere uygulanmaz ![]() Orta ve ağır astımlılara uygulanmaz ![]() Sadece deri testleri ile değil aynı zamanda kanda özel Ig E tipi antikor tayini ile antijen duyarlılığı saptanmayanlara uygulanmaz ![]() İki allerjenden daha fazlasına karşı duyarlılık olduğunda uygulanmaz ![]() Hastanın duyarlı olduğu antijeden kaçınması mümkün olduğunda uygulanmaz ![]() Standart tedavi maksimum olarak denenip başarısız olduğu gösterilmeden uygulanmaz ![]() Fakat orta ve ağır astımlılarda kullanılmaması gerektiğinden, hafif astımlılarda ise standart tedavi hemen her zaman başarılı olduğundan pratikte astım tedavisinde aşının yeri yoktur ![]() Aşı Tedavisinin Herhangi Bir Zararı Var mıdır? Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşı Tedavisinin Ülkemizde Bu Kadar Yaygın Olarak Kullanılmasının Sebebi Nedir? Standart astım tedavi protokollerinde yeri olmadığı, gelişmiş Avrupa ülkelerinin bir çoğunda yasaklandığı, etkinliğinin çok zayıf olduğu, etki mekanizmasının bile bilinmediği ve ölümle sonuçlanan ciddi yan etkilerinin varlığına rağmen ülkemizde ehliyetsiz ellerde, uygunsuz koşullarda, standardize edilmemiş, üzerinde hiçbir isim, marka, doz vs yazmayan, kimin tarafından nerede hazırlandığı ve ne içerdiği belli olmayan solüsyonların aşı adı altında hastalara uygulanmasının tek nedeni maalesef suiistimale açık olmasıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|