Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruayak ayak bileği yaralanması

Soru:"Ayak, Ayak Bileği Yaralanması"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ayak, Ayak Bileği Yaralanması"

Doktor bey merhabalar iyi günler iyi çalışmalar, yılının kasım ayı içerisinde ayağım kötü bir şekilde burkuldu Dbakır Asker hastahanesinde tedavi gördüm, ayağım tam iyileşti deken ocak tarihinde tekrar ağrılarım nüksetti Bunun neticesinde doktor MR görüntüleme çektirdik MRde ////// cilt altı yağ dokularında yaygın ödem,sinyalli görünüm ve sıvı izlenmiştir(travmatik kontüzyon? + eklem içerisinde sıvı saptanmıştır )////// sonuç çıktı bunun üzerine bir dolin krem ve ağrı kesici verdi bunları kullanmama rağmen hiç bir sonuç alamadım tekrar aynı doktora gittim benim zorlamamla GATA ya sevk aldım GATAdaki ortopedi FTR ye sevk etti Oradaki muayenede eklem içi sıvı oluştuğundan dolayı topuğun biraz yukarısından bir adet iğne yaptı ondan sonra düzelme görüldü fakat zaman zaman ağrilarım devam etti Temmuz de tekrar MR görüntüleme çektirdim /////// Talusta dejeneratif sivrileşmeler izlenmiştir Kalkaneus posteriodlarda minimal kontüzyon ile uyumlu sinyaller izlenmiştir////// sonuç çıktı bana tekrar aynı ilaçlar verildi ama hiç bir sonuç alamadım Ağrım aynı yerde var fakat pek rahatsızlık vermiyor ama zaman zaman çok şiddetli sancilar geliyorve topuğa bağlı kaslarn hemen yanında ödem oluşuyor bu konuda bana yardımcı olursanız size minnettar kalacağım şimdiden teşekkürlerimi sunar sağliklı günler dilerim40 yaşındayımerkek

DoçDr Remzi Arif ÖZERDEMOĞLU

13 17:31:10

Sayın üye, Yaralanma neticesinde doğru tedavi görseniz bile, belirli oranda sekel kalabiliyor çünkü vücut tüm dokuları orjinal ve kusursuz olarak onaramaz Sonuç olarak yaralanmış bölge ile ilgili şikayetleriniz devam edebilir veya arada bir yeniden ortaya çıkabilir çekilen MR sonuçları bu gerçeği doğrulamaktadır İğne ve ilaçların etkisi geçicidir, sadece ağrıyı azaltır ve sorunu tek başına çözmez Buna ilaveten ayak bileğinize binen yükü azaltmak (kilo vermek), korunma (fazla ayakta durmama ve aşırı yol yürümeme, engebeli yollarda dolaşmama), ayak bilekliği gibi ortezlerin kullanılması, Fizik tedavi ile ayak bileği çevresindeki kasların güç ve dayanıklılığını arttırmaya yönelik rehabilitasyon da gereklidir Sizin için en uygun tedavinin ayrıntıları ise sadece muayene ve yapılmış tetkiklerin icelenmesi sonucunda ortaya çıkar Geçmiş olsun
Saygılarımla, DoçDr Remzi Arif öZERDEMOĞLU Sema Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğiwwwsemahastanesicomtr

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com