Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruaşil tendiniti ve ftr

Soru:"Aşil Tendiniti Ve Ftr"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Aşil Tendiniti Ve Ftr"

hocam iyi günler ayak bileğimden ultrason çektirdim daha sonra doktorun verdiği ilaçları kullandım 1 ay geçtikten hiçbirşeyin düzelmediğini farkettim ağrılardan sonra tekrar doktora gittim mr çektirdim doktorumda aşil için dolgit ve muscoril ayrıca silikon destekli bir çorap verdi birde günde 3 kere yapmam gereken egzersiz fakat dizdede önemli birşey olmadıgını söyledimr sonuçlarını aşağıya yazıyorum

dizsonuç: medial meniscus posterior horn grade II dejeneratif sinyal artışıPateller grade II kondromalaziSuprapatellar ve patellofemoral effüzyon

aşil tedonsonuç: Aşil tendon distal insersio kesiminde minimal sinyal artışıRetrokalkaneal bursada minimal sıvı akümülasyonuTendon distalinde tendon iç yapısında dejenerasyon

eger tekrar düzelmez ise ftr gitmen gerekecek dedi doktor beysizce bu tedavi iyileşme sürecini nasıl etkiler yoksa bir an önce fizik tedaviyemi başvurmalıyımiyi günler
ProfDr Vural KAVUNCU

22 2123

Dizinizde diz kapağı kemiğinizin altında kıkırdak ezilmesi var Bu durumda egzersiz ve fizik tedavi önerilir Tendonunuzda ise muhtemelen travma sonucu zedelenme ve bölgesel iltihap var öncelikle aşil tendonuzunda ki yükü azaltmak lazım Yani ağır egzersiz, hoplama, zıplama yapmayacaksınız Uygun ayakkabı giymeniz gerekmektedir Fizik tedavi iyi gelebilir, su içinde (havuzda) egzersiz sizi çok rahatlatır Prof Dr Vural Kavuncuwwwvuralkavuncucom

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com