07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"İdrarda Kan Görülmesi"
merhaba mehmet bey,öncelikle bu siteyi ve içinde bulunan tüm gönüllü hekimlerimizi kutluyorum saygın,etkili,dalında bilgi yüklü ,hakikaten tam bir saÄŸlık danışmanlığı imecesi kurulmuÅŸ sizden ön fikir adına rahatsızlığımın olabilirliÄŸini danışacağım birkaç yıldan beridir ,kansızlık problemim vardı lakin pek üstelememiÅŸtim,taki bu ramazanda bana verdiÄŸi ÅŸikayetler üzerine tahliller sonucu:ferritin=5 7,serbest T4=1 8,HCT=34 7,İdrar tahlili=eritrosit=++++,pH=5,RBC=bol hersahada,bundan ötesi US de mesanede yüzen ekojen partiküller(hematüri,kristalüri,pyüri)izlenmiÅ Ÿ tet kiklere devam edilmekte,lakin zaman meselesi bu arada karaciÄŸer sol lob da bulunan kistik lezyonun bununla bir alakası olup olmadığı hakkında ÅŸu an için bir bilgim yok ÅŸimdiden çok teÅŸekkürler,saygılar
Uzm Dr Mehmet KALKAN
23 10:09:33
şu an en belirgin olan idrarınızla anlamlı kanama olduğudur ultrasonografide anlamlı bir patolojı gorulmemekle bırlıkte enfeksıyona baglı olabılecek bu durum ıcın yaşınız gereği bilgisayarlı tomografı ve gerekırse sistoskopi denılen mesane iç yuzeyıne ısıklı aletle bakılmasını öneriyorum geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|