Soru:"Zehirli Guatr Ve Gebelik" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Zehirli Guatr Ve Gebelik"iyi günler doktor bey,ben 25 yaşındayım benim sorum zehirli guatr ve gebelik hakkaında ben 7 haftalık gebeyim ve bende zehirli guatr teşhisi kondu dahiliye uzmanına göründüm,üç tane test yapıldı ve zehirli guatr dedi doktorumuz,üç değerimde normal değerlerin 2 katı çıkmış bana ilaç verdi ve bunun bebeğe zarar vermeyeceğini söylediler ancak ben çok tedirginim bir de size danışmak istedim kullandığım ilacın adı "PROPYCİL" ve ben bunu günde 2 kere kullanmaktayım bunun bebeğime herhangi bir zararı varmıdır?düşüğe veya bebeğin ölümüne yol açar mı?bilgilerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkürler iyi çalışmalar![]() Uzm Dr Ersan ŞENER13 20:28:03çiğdem hanım Propycil önceki bilgilerimize göre gebelikte kullanımından kaçınırdık Ancak tiroid hormonlarında bu denli yükselme varsa bu ilacın daha güvenlisi olmadığı için kullanılmaktadır İlave olarak iyot kısıtlaması öneririm Selamlar![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|