![]() |
Ssk'da Telefonla Randevu Sona Erdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ssk'da Telefonla Randevu Sona ErdiSSK'ya bağlı 370 sağlık tesisi, yarın Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor ![]() SSK sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören kanunun 19 Ocak'ta yürürlüğe girmesi sonrasında resmi devir işlemleri için konulan 1 aylık süre yarın doluyor ![]() SSK'ya bağlı 145 hastane, 212 dispanser, 11 ağız diş sağlığı merkezi ile 2 özel dal merkezi olmak üzere toplam 370 sağlık tesisi Sağlık Bakanlığı'na geçecek ![]() Bakanlığı hastanelerine bağlı semt polikliniği olarak hizmet verecek ![]() Sağlık Bakanlığı, SSK hastanelerinin devri ile hastane sayısını 813'e çıkaracak ![]() Devredilen sağlık birimlerinin taşınır, taşınmaz, taşıt ve mevcut personelini tespit etmek üzere illerde kurulan komisyonlar çalışmalarını sürdürüyor ![]() tespit komisyonları bugün akşam saatlerine kadar çalışmalarını tamamlayacak ![]() Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından SSK hastaneleri, devlet hastaneleri gibi işleyecek ![]() SSK'lı hastalar, sağlık karnesi ve vizite kağıdıyla doğrudan hastanelere başvurabilecek, muayene olabilmek için telefonla randevu almayacak ![]() Hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ile bu hastanelerde bulunan eczaneler de Sağlık Bakanlığı'na geçecek ![]() Yatan hastaların ilaçları SSK hastanesi içinde bulunan eczanelerden verilecek, bu eczaneler, 1 Nisan'a kadar açık kalacak ![]() -FATURALANDIRMA DÖNEMİ- Devir işlemlerinin ardından, fatura kontrol, provizyon ve ödeme işlemlerinde çalıştırılmak üzere SSK'nın yaklaşık 55 bin personelinden, 4 bin 36'sı kurumda kalacak ![]() Devredilen hastanelerde kurulan birimler sayesinde, SSK'lı olduğunu karne veya başka bir yolla ispat eden her hastanın faturası SSK tarafından ödenecek ![]() faturaları tek tek inceleyecek ![]() gelen her hasta faturalandırılacak, yatan hastaların aldıkları hizmet taburcu olurken fatura edilecek ![]() Fatura incelemelerinin yapılabilmesi için SSK hastanelerinde tam otomasyona geçme çalışmaları da kısa sürede tamamlanacak ![]() -MAAŞLAR 15 MART'TA SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN- SSK'nın devredilen hastanelerinde döner sermaye işletmeleri kurulacak ![]() SSK'lı sağlık personeli, 15 Mart'tan itibaren maaşlarını Sağlık Bakanlığı'ndan alacak ![]() sermaye işletmeleri sayesinde bu personele de performansa göre döner sermaye dağıtılacak ![]() -HASTANE İSİMLERİ DEĞİŞİYOR- Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'na devredilecek hastanelerin adları da değiştirilecek ![]() afişler yarın hastanelere asılacak ![]() Devrin ardından bazı hastanelerin adı şöyle olacak: ''SSK Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK Ankara İhtisas Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Ankara Etlik İhtisas Hastanesi, SSK Ankara Meslek Hast ![]() Hastalıkları Hastanesi, SSK Okmeydanı Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK İstanbul Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK İzmir Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK Kars Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Serhat Devlet Hastanesi, SSK Çorum Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi, SSK Van Bölge Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Van İpekyolu Devlet Hastanesi ![]() Yalova'daki SSK Yalova Yaşar Okuyan Bölge Hastanesi ise Yalova Devlet Hastanesi ile birleştirilerek, Sağlık Bakanlığı Yalova Devlet Hastanesi olacak ![]() -BİLGİ EDİNME HATTI- Bu arada, SSK'ya bağlı sağlık kuruluşlarının, yarından itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesine geçmesiyle ilgili bilgi edinme hattı kuruldu ![]() Devir işlemleriyle ilgili bilgi almak isteyenler, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ''0 312 433 31 22 - 0 312 435 77 480 - 0 312 432 56 30'' numaralı telefonları arayabilecek, sorularını ''0 312 435 42 11'' numaralı faksa iletebilecek ![]() Devir işlemleriyle ilgili merak edilen konular için ayrıca internet üzerinde ''sskdevir@saglik ![]() ![]() gönderilebilecek ![]() A ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|