![]() |
Kanser Tedavisinde Fındık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanser Tedavisinde FındıkMarmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi'nde görevli Prof ![]() ![]() ![]() Sağlık Eğitim Bölüm Başkanı Alphan, Fiskobirlik'in iki ayda bir yayımladığı derginin ocak- şubat sayısında yer alan röportajında, fındığın içerdiği antioksidan bileşiklerin E vitamini nedeniyle kanser türlerinde koruyucu rol oynadığını da anlattı ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı beslenmede fındığın önemi Yüksek oranda protein içeren fındık, kansızlık, sindirim, solunum, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli katkı sağlıyor ![]() Ordu Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr ![]() ![]() Yılmaz, "yaklaşık 100 gram fındıktaki proteinden sağlanan enerji, toplam enerjinin yüzde 11 ![]() ![]() Fındığın kolesterol seviyesini azalttığını da söyleyen Yılmaz, ''fındığın içerdiği linoleik asit, kandaki pulcukların çökelmesine ve damar içi daralmasına engel olmaktadır ![]() ![]() Fındığın protein miktarının yumurta ve tahıllardan yüksek, et ve baklagillere de hemen hemen eşit olduğuna da değinen Yılmaz, "100 gram iç fındıkla protein ihtiyacının yüzde 22'si karşılanabilmektedir ![]() ![]() Fındıkta tuz oranının da az olduğunu vurgulayan Yılmaz, tuz bakımından düşük beslenme programlarında ve yüksek tansiyonu olan hastalarda fındık tüketiminin fazla sorun olmayacağını da belitti ![]() "Fındıkta sodyumun düşük, magnezyum, kalsiyum ve potasyumun yüksek olması, vücutta kan basıncının düzenlenmesinde rol oynamaktadır" diyen Yılmaz, "fındık, özellikle kemik ve diş gelişmesi için gerekli kalsiyumu süt ürünleri, pekmez, asma yaprağı ve meyveler içinde de bademden sonra en fazla içeren meyvedir'' dedi ![]() Yılmaz, fındığın kansızlık, sindirim ve solunum sistemi hastalıklarının önlenmesinde de etkili olduğunu söyledi ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|