Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındık, kanser, tedavisinde

Kanser Tedavisinde Fındık

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Tedavisinde Fındık




Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi'nde görevli Prof Dr Emel Alphan, ABD'de kanser tedavisinde kullanılan ilacın hammaddesinin fındık ve fındık ağacından elde edildiğini söyledi



Sağlık Eğitim Bölüm Başkanı Alphan, Fiskobirlik'in iki ayda bir yayımladığı derginin ocak- şubat sayısında yer alan röportajında, fındığın içerdiği antioksidan bileşiklerin E vitamini nedeniyle kanser türlerinde koruyucu rol oynadığını da anlattı



Prof Dr Emel Alphan, "Amerikan Kimya Derneği, son araştırmalara göre kansere karşı üretilen 'Taxol' adlı ilacın hammaddesinin fındık ve fındık ağacından elde edildiğini açıkladı ABD'liler, ayrıca Taxol'un kanserin yanı sıra böbrek hastalığı, alzheimer ve meme kanseri gibi hastalıkların da tedavisinde kullanılabileceğini saptadı" dedi



Sağlıklı beslenmede fındığın önemi



Yüksek oranda protein içeren fındık, kansızlık, sindirim, solunum, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli katkı sağlıyor



Ordu Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr Atilla Yılmaz da günde yaklaşık 100 gram fındığın doğrudan veya farklı besin maddeleriyle birlikte tüketilmesinin çok faydalı olduğunu söyledi



Yılmaz, "yaklaşık 100 gram fındıktaki proteinden sağlanan enerji, toplam enerjinin yüzde 117'sine eşittir'' diye konuştu



Fındığın kolesterol seviyesini azalttığını da söyleyen Yılmaz, ''fındığın içerdiği linoleik asit, kandaki pulcukların çökelmesine ve damar içi daralmasına engel olmaktadır Fındık yağı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde, çoklu doymamış yağ asitlerinin doymuş yağ asitlerine oranı bakımından diğer yağ çeşitlerine nazaran en uygun orana sahiptir" dedi



Fındığın protein miktarının yumurta ve tahıllardan yüksek, et ve baklagillere de hemen hemen eşit olduğuna da değinen Yılmaz, "100 gram iç fındıkla protein ihtiyacının yüzde 22'si karşılanabilmektedir Fındıkta en fazla bulunan arginin amino asidi, koroner kalp yetmezliği riskini önlemede kan damarlarının gevşemesinde rol alan bileşiklerin sentezine yardımcı olmaktadır'' diye konuştu



Fındıkta tuz oranının da az olduğunu vurgulayan Yılmaz, tuz bakımından düşük beslenme programlarında ve yüksek tansiyonu olan hastalarda fındık tüketiminin fazla sorun olmayacağını da belitti



"Fındıkta sodyumun düşük, magnezyum, kalsiyum ve potasyumun yüksek olması, vücutta kan basıncının düzenlenmesinde rol oynamaktadır" diyen Yılmaz, "fındık, özellikle kemik ve diş gelişmesi için gerekli kalsiyumu süt ürünleri, pekmez, asma yaprağı ve meyveler içinde de bademden sonra en fazla içeren meyvedir'' dedi



Yılmaz, fındığın kansızlık, sindirim ve solunum sistemi hastalıklarının önlenmesinde de etkili olduğunu söyledi

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.