07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Spinal Kanalda Daralma"
Merhaba hocam,39 yaşında bel rahatsızlığı olan erkek hastayım İlk ameliyatı 23 01 tarihinde, L5-S1 spondilolistesiz posterior füzyon , şikayetlerimin devam etmesi yüzünden ikinci ameliyatı da 29 12 tarihinde L5-S1 spondilolistesiz posterior füzyon ve koksigektomi ameliyatı yapıldı, 6-7 ay rahattım Fakat şimdi ,bel -de ve bacaktaki ağrılarım ve uyuşma devam ediyor,yürüyüş mesafesi 400-500 m, bel hareketlerim kısıtlı Bu nedenle tekrar muayene oldum,hocam BT ve MR istedi BTde L4-L5 İNTERVERTEBRAL DİSKİNDE DİFFÜZ BULGİNG İZLENMEKTE,LATERAL RESESLER DARALMIŞ,NÖRAL FORAMENLER DAR İZLENMEKTEDİR L5-S1 İNTERVERTEBRAL DİSKİNDE DİFFÜZ BULGİNG VE SANTRAL PROTRÜZYON İZLENMEKTE,NÖRAL FORAMENLER AÇIK, SPİNAL KANAL ALANI DARALMIŞTIR HOCAM BANA BUNLARI AÇIKLAR MISINIZ?NE YAPMAM GEREKTİĞİ KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ÇÜNKÜ İKİ DEFA L5-S1 DEN OPERASYON YAPILDI,RAHATSIZLIĞIM DEVAM EDİYOR,BU SEBEPLE MESLEK YAŞANTIMDA VE AİLE YAŞANTIMDA SIKINTILAR YAŞIYORUM TEŞEKKÜR EDERİM
Doç Dr Cahide Topsakal
05 12:43:00
Cok gecmıs olsun bellı kı en dogru olan cerrahı tedavıyı bır turlu alamamıssınız ve hala basılar devam edıyor Rapora gore karar veremeyız amelıyatı yapan bızler oldugumuz ıcın mr ları bızzat gormemız ve hatta daha onemlısı hastayı mutlak muayene etmemız lazım Randevu almanız gerekıyor gorusebılmek dılegı ıleDoc Dr Cahıde Topsakal0 216 550 3737
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|