07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hangi Kan Testlerini Yaptırmalıyım?"
Cevap verdiğiniz için teşekkürler,sizi biraz yordum,kusurabakmayın Genel vücut ağrıları isimli soru bana aitti Her yerimde ağrı olduğunu,boyun fıtığı ve boyun düzleşmem olduğunu söylemiştim Kan tetkiki yaptırın demişsiniz,romatizma ve iltihabi olanlar da dahil,birşey çıkmazsa fibromiyalji olma ihtimali çok yüksek demişsiniz Eğer testlerden birşey çıkarsa fibromiyalji olma ihtimali sıfıra mı düşüyor?Yani birkaç hastalığın bir arada görülme olasığı var mıdır?Bir de bu kan testleri konusunda biraz cahilim Hangi testleri yaptırmam gerekir,biraz açık olarak yazma ihtimaliniz var mı acaba?Beyin Cerrahı bu sorundan anlar mı,yoksa Romatolog ya da Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon uzmanına mı yönlenmeliyim?
Prof Dr Vural KAVUNCU
05 02 01:59:24
Kan tetkikleri, iltihaplı romatizmalbir hastalık ya da vücuddagenel bir diğer hastalık olup olmadığını gözden geçirmek için yapılmasında yarar vardır Rutin denilen, günlük poliklinik testleri(biyokimya, kan sayımı, sedimentasyon, CRP) genellikle yeterlidir Fizik tedavi uzmanına başvurmanız yeterli olur Fibromiyalji denilen rahatsızlık bir çok diğer hastalıkla beraber olabilir Başka bir rahatsızlığın tesbit edilmesi fibromiyaljişüphesini ortadan kaldırmaz
Prof Dr Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|