Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhipotiroidi büyüme geriliği yaparmı

Soru:"Hipotiroidi Büyüme Geriliği Yaparmı?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hipotiroidi Büyüme Geriliği Yaparmı?"

ben 18 yaşında bir kızım
ailem beni büyüme sorunu olduğu için doktora götürdü
tahlil sonucunda guatr olduğumu soylediler
altı ay hap kullıktan sonra tekrar tahlil yaptırdım geçtiğini söylediler ama hala iltihap ve çift görme oluyor ve çok az kilo alabiliyorum boyum kısa kaldı ne yapmalıyım
YardDoçDr Erim GULCAN

1205 04:59:58

Öncelikle sizde büyüme ve gelişme geriliği olup olmadığını bilmemiz faydalı olacaktır diye düşünüyorumOda yaşınıza göre boy vekilonuzaynı yaş grubundaki normal bireylerle kıyaslandığında ortaya çıkacaktırBelirttiğiniz şekliyle guatr probleminizin 6 ay kullanığınız bir ilaçla çözüldüğünden bahsetmişsinizBu konuda yorumyapabilmemiz için kullandığınız ilaçla birlikte, sizin 6 ay önceki ve şu anki tiroid tetkiklerinizin bilinmesigerekirBahsettiğiniz şikayetler ( çift görme, kilo alamama, kısa boy) hipofiz bozukluklarında olabilecek yakınmalardır Bunun için size önerim, bir endokrinoloji uzmanına başvurarak hipofiz hormonları ( FSH, LH, GH, Prolaktin vs), hipofiz MRgibi tetkikler yaptırmanız olacaktırGeçmiş olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com