Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruferritinim kac olmali yemekten sonra kendimi fena hissediyorum

Soru:"Ferritinim Kac Olmali? Yemekten Sonra Kendimi Fena Hissediyorum."

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ferritinim Kac Olmali? Yemekten Sonra Kendimi Fena Hissediyorum."

merhaba hocam 20yaşımdayımbenim şikayetim yemek yemediğim zaman baş dönmem oluyo halsizlik çöküyo onun iiçn yemekleri zamnnda yemek zorundayımdr demir eksikliğimn olduğunu söledi yıllrdr demir hapı klunndm son durum buşuan ne yapmalıyım özl ferrritin değerimin kaç olması gerek??? saygılarımla ii akşamlar hocam

demir bağlama : 426
demir:75
ferritin:109
hgb:119
DoçDr M Akif BUYUKBESE

17 20:30:07

Siz yaslarda erkeklerde ferritin 50 ve uzerinde rastaniyor genelde Sizin ferritin 20 ile 50 arasinda bir yerde olmasi yetrli Once demir depolari bosalir ve ferritin azalir buna cevap olarak Dogru beslenme, beslenme uzmanive hekim yonetiinde yarar saglayabilir Ozellikle gorulen duzensiz mensler oluyor O nedenle bunun degerlenmesi bir kadin dogum uzmaninca yapilmasi iyi olur ayrica buyuk aptestte gizli kan arastirilmasi ve haptoglobin testine bakilabilir Kan hucrelerinde erkenden erime olup olmadigini gozteren testtir sigara ve *****den uzak duralim Cay ve kahveyi oldukca azaltalim Meyve tuketimini arttiralimYemek sonrasi bas donmeleri gizli seker dusmelerinin esligi ile ortaya cikabilir 100 gr glikoz ile 6 saatlik yukelme yapalibilir yani her saat glikoza bakilir Bu 6 saat surecektir Gecmis bayraminiz kutlu olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com