Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besin, kontrolü, zehirlenmesinin

Besin Zehirlenmesinin Kontrolü

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besin Zehirlenmesinin Kontrolü





besin zehirlenmesinin kontrolündeki ana problem insanlara elle geçecek kadar kolay oluşundan ve yüksek oranda insanda üremelerinden kaynaklanırİdeal olarak besin ellenir ellenmez pişirilmelidirBu bakterilerin çoğalmadan yok edilmesi olarak da nitelendirilebilinirBesinler gerekli sıcaklıkta korunmalı ve normal pişirmeyle yok edilebilmeliAçıkçası besinlerin her zaman ellernir ellenmez pişirilmesi münkün değildirEk olarak soğuk yenen yiyecekler dokunulduktan sonra yeseler bile bazen artıp saklanırlarDokunmaya minimize etmek pişirmeden ve servis ederken bunu sağlamak lazım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.