Soru:"H.Pilori Lökopeni Yapar Mı? " |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"H.Pilori Lökopeni Yapar Mı? "Sayın Yusuf Bey, HPilori lökopeni yapar mı? Kronik atrofik gastritim var( Şu anda ve öncesinde de mide şikayetim yoktu Demir eksikliğim vardı Bu nedenle endoskopi yaptırdım Üre nefes testinde ve biyopside hpilori negatifti) Demir Tedavisi oldum Ancak 1-2 yıldır sürekli kan tahlillerimde lökosit düşük çıkıyor (nötrofil, lenfosit ve diğer değerler normal) Brucella, salmonella, CMV IGM, EBV IGM hepsi negatif çıktı Sedimentasyon normal b12, folik asit normalDahiliyeciler bir sebep bulamadılar Tanınmış bir ProfHematoloğa gittim Bana 14 gün süreyle günde 1 adet helipak verdi HPilori olmamasına rağmen neden bu ilacı verdiğini anlayamadım Kullansam bir zararı olur mu? DoçDr Yusuf AKCAN 1715:30:28 helikobakter piloriye bağlı litertaürde bir otoimmun loökopeni vakası, hp eradikasyon sonrasında tedvi olması ile ilgili vaka yayını var Doktorunuz bunu düşünmüş olabilir H pilori testi şartlarına uygun yapılmazsa yanlış negatif sonuçlar verebiliyor sanırım bu ihtimal hesaba katılmış olabilirdoktorunuza bize sorduğunuz gibi sormanız dahada uygun olacaktırSağlıcakla Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|