Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorusolid lezyon

Soru:"Solid Lezyon"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Solid Lezyon"

merhaba ben 24 yaşındayım evliyim ve 1 haftalık anneyim hamileliğim 8 ayında sağ mememde bir sertlik hissettim ve doktoruma başvurdum meme usg yapıldı

07/0172009 tarihli meme usg sonucu:
cilt ve cilt altı dokuları areola tabidirmeme glandüler parankim alanlaı hipertrofiktir sağ meme saat 11 hizasında lobüle konturlu 2210 mm çapında solid lezyon izlenmiştir takibi önerilir

23/02/2009 tarihli usg sonucu :
sağ meme cilt ve cilt altı dokuları areola tabi yapıdadır
meme glandüler parankim alanları normaldir sağ memem üst dış kadranda multilobule konturlu 3819 mm, bu lezyonun hemen inferolateralinde saat 10 hizasında periferik yerleşimli düzgün sınırlı 12,67,7 mm, saat 9 hizasında periferik yerleşimli düzgün sınırlı 1811 mm çaplarında hipoekoik solid lezyonlar izlendi
sağ aksiller bölge tabidir lap veya kitle saptanmadı
histpatoloji önerilir

bu sonuç dahilinde mememde şırınga ile sıvı alındı ve patolojiye gönderildi 1 hafta sonra sonuç alınacak doktor bukadar çabuk büyümesine anlam veremedi ve bana bilgi vermedi meme kanseri olmasından çok korkuyorumbana bir bilgi verirseniz çok sevinirim

UzmDr Alaattin OZTURK

24 16:04:55

Geçmiş olsun Bu kadar kısa sürede kanser büyümesi beklenmez üstelik yaşınız meme kanserinden şüphe edilecek kadar büyük değil Muhtemelen emzirme ile ilgili bir durum veya fibroadenom dediğimiz kitledir Patoloji sonucu olayı aydınlatacaktır Daha olmazsa bu kitleler çıkarılabilir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com