Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katliamın, srebrenitza, öyküsü

Bir Katliamın Öyküsü (Srebrenitza)

Eski 11-02-2007   #1
Ergenekon

Bir Katliamın Öyküsü (Srebrenitza)

Srebrenitza, Saraybosna’nın doğusunda, Sırbistan sınırında bir yerleşim birimi Diğer Boşnakların yaşadığı bölgelerden uzaktaydı Çevresinde Sırp köyleri, kasabaları vardı Bu nedenle, yıllardır kuşatma altındaydı

Ama Srebrenitza’nın özel bir durumu vardı Diğer bazı Boşnak kasabaları gibi, BM Barış Gücü tarafından Sırplara karşı korunuyordu Srebrenitzalıları korumak için Hollandalı birlikler görevlendirildi

Sırpların baskısı, BM Barış Gücü’nün zayıflığıyla birleşince, Srebrenitza’nın boşaltılması kararlaştırıldı Kasabadan kimlerin ayrılacağına da Sırplar karar veriyordu Bosna’daki Sırp güçlerin komutanı General Ratko Mladiç’in emriyle, tüm genç erkekler ailelerinden ayrıldı

Kadınlar, çocuklar ve yaşlı erkeklerin Srebrenitza’yı terk etmelerine izin verildi Pek çok genç kız ve kadın da yine Sırplar tarafından alıkonuldu Boşnakları korumakla görevli Hollandalı askerler olan biteni seyretti

Srebrenitzalıların doldurulduğu otobüsler kasabadan ayrılıp, Bosna’nın iç kesimlerine doğru yol alırken, Srebrenitza’dan silah sesleri yankılanmaya başladı Kasabada alıkonan Boşnak gençler kurşuna diziliyordu

Tarih 11 Temmuz 1995’ti Yaklaşık 8 bin Boşnak, Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerinin denetiminde olmasına rağmen, Srebrenitsa’da Sırp güçleri tarafından öldürüldü

1995’ten bu yana, yani 12 yıldır Srebrenitza’da toplu mezarlar ortaya çıkarılıyor Bugüne kadar 60’tan fazla toplu mezar bulundu

Srebrenitza çevresindeki ilk toplu mezarları ortaya çıkararak Pulitzer Ödülü kazanan ABD’li gazeteci David Rohde, ‘Son Oyun’ adlı kitabında, “Uluslararası camia taraflı bir şekilde binlerce insanı silahsızlandırmış ve sonra da onları en azgın düşmanlarına teslim etmiştir Srebrenitza, uluslararası camianın felaketin uzağında durduğu bir durum değildir Bilakis, uluslararası camianın eylemleri katilleri cesaretlendirmiş, onlara yardım etmiş ve işlerini kolaylaştırmıştır Binlerce iskeletin Doğu Bosna’da oraya buraya saçılmasına hiç gerek yoktu Binlerce Müslüman Bosnalı çocuğun Sırplar tarafından boğazlanmış babalarının, dedelerinin, amcalarının ve kardeşlerinin hikayesi ile büyümesine hiç gerek yoktu” demişti

Sırp generallerden Ratko Mladiç’in, Srebrenitza’daki katliamdan önce bir kameraya konuşarak söylediği, "Bugün 11 Temmuz 1995 günü Sırp şehri Srebrenitza'dayız Büyük bir Sırp kutsal gününün öncesindeyiz Bu şehri Sırp milletine armağan ediyoruz Türklere karşı ayaklanmamızı hatırlayarak Müslümanlardan rövanşı almanın zamanı geldi" sözleri hala akıllarda

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bir Katliamın Öyküsü (Srebrenitza)

Eski 11-02-2007   #2
puslu

en kötüsü yapanın yanına kar! kalıyor :sm_mad: çok üzücü kareler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-02-2007   #3
RaHaTSiZ

~~ Çok güzel bir noktayı bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum Ergenekon ! Bütün Dünyanın bize karşı yıllardan beri nasıl bir tutum içinde olduğunu gözler önüne seren bir tablodur bu Herkesin gözleri önünde hemde yakın tarihte olan şeyler bunlar kimse bunlara ses çıkarmazken yıllardır şaibeli bir ırk olan sözde ermeni soykırımı ile uğraşıp duruyor bazıları Az önce bir makale okuyordum tarihçinin biri şöyle yazmış Osmanlıya karşı uygulanan "parçala-hükmet politikası aynen günümüzde de devam ediyor" diye Çok zor bir dönemden geçiyoruz ve çok zor bir dönemde yaşıyoruz ~~
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-02-2007   #4
puslu

Sözde ermeni soykırımı ile ilgili genel kurmay resmi sitesinde oldukça detaylı bir dosya hazırlamış tavsiye ederim çok detaylıyalanları ortada
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-02-2007   #5
RaHaTSiZ

~~ Onların yalanlarını 14 yaşındaki kardeşim bile biliyor artık Siteye bakıcam şimdi puslu birde teferruatlı olarak herşeyi öğrenmek isterim ~~
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com