07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geç Yaşlanmanın Formülü
Birçok bitki, bize çeşitli hastalıklarla savaşmakta veya hastalıklardan korunmakta yardımcı olmakta Atalarımız bunların değerini bilmiş ve kullanmış
Sonra modern tıptaki ilerlemeler, bunların önemini gölgelemiş, bunlar kısmen rafa kaldırılmış Şimdi ise yapılan araştırmalar, her geçen gün bu sağlık kaynaklarına hak ettikleri değeri yeniden vermekte Bunların bazılarını sebze, meyve veya kurutulmuş halde yiyebilir veya içebilirken, bazılarını ise doğal haliyle değil, besin takviyesi olarak hap veya şurup halinde alabilmekteyiz Bunların büyüdükleri toprağın cinsi, sıcaklığı, mevsimi, toplandıklarındaki yetişkin halleri, kurutma prosesleri ve depoda kaldıkları süre etkilerini çok değişken kılar
Bitkisel maddeler de zarar verebilir
Bunları mutlaka doktorunuzun önerisiyle kullanmak gerekir, çünkü herhangi bir madde vücuda yarar sağlıyorsa zarar da verebilir Bitkisel demek, zarar vermez demek değildir Bazen etkileri kullanılan ilaçların etkileriyle veya alınan diğer besin takviyelerinin etkileriyle birleşerek beklenmeyen durumlara sebep olabilir
Yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olan tıbbi bitkiler çok çeşitlidir En az 2500 ü bilinmektedir Bu çok çeşitli yararlı dostları zaman zaman sizlere anlatacağım antioksidan özelliği olan bu bitkilere birkaç örnek:
GİNKGO BİLOBA: Ginkgo Biloba günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır Bilimsel araştırmalar alzheimer hastalığında, hafıza güçlendirme ve baş dönmesini önlemede, zihinsel yoğunlaşmayı artırmada gingko özünün yararları bulunduğuna işaret etmekte Ayrıca kollar, bacaklar, eller, ayaklar ve beyne kan akımını artırmakta, beyin işlev kapasitesini yükseltmektedir
Devamlı dikkat gerektiren veya yoğun ve stresle çalışanların; dikkat, enerji ve performansını artırmak için önerilir Stresten kaynaklanan unutkanlık için doğal bir çözümdür Konsantrasyon ve hafızayı güçlendirirken aynı zamanda enerji takviyesi de sağlar Genelde dolaşımı, ama özellikle beyne giden kan dolaşımını artırır Böylece beyne bol oksijen gider ve bu çok önemlidir, çünkü beyin hücreleri düşük oksijen seviyesine karşı çok hassastır ve kolayca ölürler
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ: Üzüm çekirdeği (Grape seed) güçlü bir antioksidan ve serbest radikal temizleyicisidir Serbest radikaller, normal hücrelere saldırabilen, onları harap eden ya da mutasyona uğratan dengesiz oksijen molekülleridir
Üzüm çekirdeği, keşfedilen en kuvvetli doğal antioksidanlardan biridir antioksidanlar, en etkin anti-aging (yaşlanmayı geciktirme) gereçlerinden biridir antioksidanların yardımıyla hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir
Üzüm çekirdeği bağ dokusunu da güçlendirir Cildi daha sıkı ve elastiki yapar Yaşlılık lekelerinin tedavisinde yararlıdır Daha az kırışıklığa neden olan kan damarlarının genişlemesi ve kasları rahatlatma konusunda etkilidir Üzüm çekirdeği ayrıca kötü kolesterolü (LDL) düşürme özelliğiyle kalp ve damar sağlığını korumaya da yardımcıdır
SİYAH ÜZÜM KABUĞU: Siyah üzümlerin kabuğunda, bitki ve meyvelerde bol miktarda bulunan resveratrol, kırmızı şarapta da yoğun bulunur
Siyah üzümlerin kendini korumak için ürettiği resveratrol, insanda da koruyucu etki göstermektedir
Kaynak : Bayposta com
|
|
|