Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhcv hiv ile ilgili cok acil

Soru:"Hcv Hiv İle İlgili Cok Acil..."

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hcv Hiv İle İlgili Cok Acil..."

Merhaba hocam
ben 23 yaşında erkeğim
2101 de bakırkoy osmaniye ssk da şu testlerımı yaptırdım
HBaAG 034 mIU/ml negatif
anti hcv 006 mIU/ml negatif
anti hiv 029 mIU/ml negatif

24
HBsAG 022 U/ML negatif
anti hbs 697 U/L pozitif
anti hcv 009 U/ML negatif
anti hiv 036 U/ML negatif

1702
HBsAG 042 mIU/ml negaif
anti hbs 268 IU/L pozitif
anti hcv 015 mIU/ml negatif
anti hiv 038 mIU/ml negatif

sorum su şekildedir
1-hepatit b aşısı olmaya gerek varmı?
2-anti hbs neden değişiklik gosterdi 649 iken 268 oldu?nedir bunun sebebi_?
3-anti hiv 029 036 038 olarak gidiyor neden artıyor virus mu var bende demek bu lütfen bu konuda bilgi verin yoksa delireceğim lütfen
4- son sorum ise MIU/ML IU/L U/L ne demek ? bazı testlerimde bu birimler değişiklik gostermısdır
cevabınızı beklıyorumıyı calısmalar
DoçDr Tuna DEMIRDAL

27 10:31:17

1 Hepatit aşısı olmanıza gerek yok2 Böyle değişiklikler olabilir önemli olan koruyucu titrenin üzerinde (10mIU/L) olasıdır3 Bu rakamlar cihazın hasaasiyeti ile ilgili, arması azalması gibi bir durum yok Sizde HCV saptanmamış3 Neden birim değişiklikler gösterdiğini laboratuvardan öğrenebilirsiniz Aslında hepsinin aynı birimde olması gerekir (mIU/L) Siz bunlara takılmayın, rakamsal değerler daha çok biyokimyasal testlerde önemlidir Ben laboratuvarın bilgisayarda birimleri değiştirmemesi sonucu böyle birşey olduğunu, yani aslında hepsinin aynı birimde olduğunu düşünüyorum Ama en kesin cevabı laboratuvar sorunmlusu doktor verecektirSaygılarımla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com