Soru:"Çocuk Psikolojisi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Çocuk Psikolojisi"Merhabalar, Ben çalışan bir anneyim ve oğlumda 4,5 yaşın da Yavrum henüz 3 aylıkken işe geri dönmek zorunda kalmıştım Evde yakın akrabamız olan sevdiğimiz bir ablası ve babaannesi 22 aylık olana kadar baktı Sonra yuvaya vermek zorun da kaldım fakat oğlum hiçbir zaman yuvaya istekli gitmedi Hatta daha küçükken çok zorlanıyordu benden ayrılırken, epey sıkıntı çektik Yuvaya halen devam ediyor Yavrum yaşına göre oldukça düzgün, beni yormayan bir çocuk oldu hep Fakat bu günlerde yeni yeni huylar edinmeye başladı Bir ara ayağım ağrıyor demeye başladı, hatta baktığımı fark ettiğinde topallıyor, oyuna daldığında yada beni fark etmediğinde normal yürüyordu Ayağına krem sürmemi istiyordu, bende normal el kremi sürüyordum ve ağrının geçtiğini söylüyordu Yuvada ki öğretmenleri ise gün içerisinde ayağıyla ilgili herhangi bir probleminin olmadığını söylüyordu Öğretmenleri yavrumla nasıl iletişim kurduysa artık, ayağından nadiren bahsediyor Şimdilerde ise çok sık şekilde gözlerini yumup açıyor Eşimle diş kontrolüne gittik, yanımızda yavrumuz da vardı Bir gün sonra dişinin ağrıdığını söylemeye başladı Hangi dişin ağrıyor diye soruyorum değişik dişlerini gösteriyor bana Her seferinde aynı dişi göstermiyor Doktora gideriz sen eğer böyle yaparsan diyorum, korkuyor bu seferde Doktora gitmeyi hiç sevmez Zaten tek çocuk ve mümkün olduğunca en iyi şekilde yetiştirmeye, ilgilenmeye ve bakmaya çalışıyorum Fakat oğlum bu hastalık konusun da bizi kullanıyor gibi Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim Zehra, ProfDr HAMDULLAH AYDIN 28 02:00:03 hanımefendi,sorunuzun cocuk psikiyatrisi bolumunce yanıtlanmasında yarar goruyorumsaygılarımla, Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|