Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorutremör

Soru:"Tremör"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Tremör"

sn doktorum ben 1964 trabzon akçaabat doğumluyum benim sorunum bence çok çok ağır ,bende kendimi bildiğimden beri titreme var bu titreme ellerimde başımda bazen ayaklarımda yani heryerimde oluyor yaşım ilerledikce artıyor 18 yaşımdan beri doktora gidiyorum ,hiç bir çözüm olmadı bir dünya sinir ilacı kullandım çözüm olmadı artık iyce bunaldım çok araştırdım çözümü var deniyor ama bulamadım bütün tetkiklerim normal beyin tomografisi emar hepsi temiz hiç bir topluma giremiyorumbeni gören iş vermekden kaçınıyor aslında işimde başarılıyım tecrubemde çok ama gören tedirgin oluyoriş yemeklerine gidemiyorum gitsemde rezil oluyorum bana yardımcı olabilirmisiniz artık ilaçda kullanamıyorum çünkü 4 aydır ky tedavisi görüyorum
hastalığıma aileden gelen tremor teşhisi kondu ama çözüm bulunamadı
DoçDr Cahide Topsakal

0609 12:31:11

Sevgili Hasan Bey, ben de trabzon akcaabat dogumluyum Biz karadenizlilerin kaninda noradrenalin seviyesi dogustan yuksek oldugu icin diger insanlara gore biraz daha titremeye ve heyecanlanmaya yatkin kisileriz genetik olarak Sizin titremeniz yaygin ve cok ince tarzda ise (hani fazla sigara icenlerin ellerinde oldugu gibi) genellikle ailesel tremor grubu icine girer ve dideral gibi kalp ritmine de etkili ilaclardan yararlanilir Ama KY ilaclari da kullandiginiz icin dideral sizinle celisiyor olacaktir O nedenle doktorlar onaylamiyordur Tremor genellikle norologlarin tedavi ettigi bir konudur Biz norosirurjiyenleri ancak ilacla duzeltilemeyen tremorlar ilgilendirir ki o zamanda beyne bir takim elektrodlarla uyari-baskilama akimlari vererek etkili olmaya calisiriz, ama bunun icin de tremor tipinizin buna uygun olmasi gerek Oncelikle bunun icin bir fonksiyonel norosirurji uzmanina gorunmeniz gerek Bir konu daha var Altta yatan metabolik bir hadisenin de olmamasi gerek Ornegin hipertroidi BIliyorsunuz ki hipertroidi de en cok titreme yapan hastaliktir Gecmis olsunDoc Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com