07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B De 6 Ay Gecti İyilesme Sansim Var Mi?"
hocam size daha önce su soruyu sormustum-(iyi günler hocam,3 6 de yaptirdigim tahlilerde hepatit b hastasi oldugumu ögrendim yüksek virus,10,4 einzimler alt 230 ast 90,cikmisti 3ay sonraki tahlilerde anti hbe,ye gecis oldu enzimler ayni virus yüksek,2hafta önce kan tahlilimde enzimlerim alt 150 ast 70 cikti doktor 6ay beklememi söyledi tarihe bakinca 6ay asagi yukari oldu su an ben kroniklestimmi sizce hocam asiri gaz cikartiyorum karnimin sagin agri var bu agri gazdanmi yoksa karacigerdenmi geliyor acaba?karinda gaz oldumu sag tarafta agri olurmu hocam )ilk enzim yükseklinden bu zamana kadar 6ay gecti,ama 3ay önce anti hbe,ye gecis oldu hastaligin kendiliginden iylesme sansi,6ay gecti diye yokmu oldu hocam??yoksa hemen tedaviyemi baslamali?3 6 08 ilk enzim yüksekligi ast 90 alt 239-1 12 08 ast 66 alt 150 yani alti aylik enzimler hastaligi kendiliginden yenme sansim varmi hocam tesekkür derim bize zaman ayirdiginiz icin
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
11 06:55:35
6 ay genelde kural olsa da tip matematik degildir cogu kez enzimlerin dusmesi genel olarak iyiye isaret ama her zaman degil Cogu kez Konusmalarimizn yuvarlak olmasinin nedeni hep tipta bilinmezlerin coklugu hem de bildikce bilinmezlerin artmasindandir Bu bilimde de ilimde de oyledir Kanda bakabildigimiz her seyin karaciger hakkinda yuzde yuz malumet vermesi de mumkun degildir Bu arada hbe ag den anti hbe ye pozitiflesme de iyiye isarettir Aslen HBV Dana nin negatiflesmesi veya titresinin belki azalmasinin eslik etmesi bizi sevindirir Bu arada fizik muayene onemlidir Albumun, protrombin zamani, ta kan sayimi, protein elektroforezi, karaciger ve karin ultrasonu sizde arastirildi ise hepatit D varligi da onemli degerlendirme olcekleridir Takinda yapilmis lar var ise yazabilirsiniz Bir karaciger merkezinden gastroemnterolog veya hepatologca takibiniz cok onemli olur sigara *****den uzak durmali, ilac kullanirken hekime danismali, dogru beslenmeli, yorulmamalisiniz Hepatit a gecirmedi iseniz asilaniniz Saglikli gunler
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|