![]() |
Tatlı Yiyip Tatlı Yaşanmıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Yiyip Tatlı YaşanmıyorRuhsal dengesizlik, baş ağrısı, açlık ve kriz atakları geçiriyor, sürekli yağlanıyor ve hızla yaşlanıyorsanız nedeni, damak zevkinize hitap eden şekerli besinler olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() KAN ŞEKERİNDE ANİ YÜKSELİŞ VE DÜŞÜŞLERE NEDEN OLUR kan şekerinin ani iniş çıkışlara uğramasının ruhsal dengesizliklere, baş ağrısına, tatlı ve acıkma krizlerine yol açtığını söyleyen Berrin Yiğit, kısır bir döngü gibi yedikçe daha çok istenen şeker ve şekerli besinleri Bitmeyen senfoni ye benzetiyor ve kriz ataklarının birbirini izleyeceğini belirtiyor ![]() ![]() DİYABET, KALP HASTALIKLARI VE KANSER RİSKİNİ ARTIRIR kan şekerini ani yükselten ve glisemik indeksi yüksek besinlerle beslenenler daha kolay şişmanlar ![]() ![]() ![]() BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTEBİLİR İnsanlar üzerinde şeker ve bağışıklık sistemi ilişkisini inceleyen çalışmalara az rastlansa da hayvan deneyleri şekerin bağışıklık sistemini baskıladığını gösteriyor ![]() ![]() KROM YETERSİZLİĞİNE NEDEN OLABİLİR metabolizmadaki temel görevi kan şekerini dengelemek olan krom minerali, beslenme alışkanlıklarında fazlaca rafine karbonhidrat ve şeker olanlarda eksikliğe uğrar ![]() ![]() YAŞLANDIRIR Anti-aging çabasının aksine çalışan şeker ve şekerli besinlerin vücutta yarattığı tahribat gözardı edilemeyecek kadar önemli ![]() ![]() ![]() YAĞLANDIRIR İnsülin hormonunun asıl görevi kandaki şekeri enerji olarak kullanılmak üzere hücre içine sokmaktır ![]() ![]() ![]() DİŞ ÇÜRÜMELERİNE NEDEN OLUR Şeker ve şekerli besinler, diş çürümelerine en fazla neden olan besinler arasında yer alıyor ![]() ![]() ÇOCUK GELİŞİMİNİ ETKİLER Renkli, katkı maddeli şeker ve şekerli besinlerin tüketimi özellikle hiperaktif çocuklarda belirtileri artırabiliyor ![]() ![]() STRESİ ARTIRIR Strese girdiğimiz anda vücudun koruma içgüdüsüyle salgıladığı stres hormonları acil durumlar dışında kan şekerinin çok düştüğü durumlarda da salgılanmakta ![]() ![]() BESİN YETERSİZLİKLERİNE NEDEN OLABİLİR Çalışmalara göre fazla şeker tüketenlerde A, C, B 12 ve folat vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demirin eksikliği gözleniyor ![]() ![]() Berrin yiğit, şekeri hayatımızdan çıkarırken tatlı krizlerine girmemek için glisemik indeksi düşük beslenme alışkanlığının geliştirilmesini, az az sık sık beslenmeyi, egzersiz yapmayı, sebze ve meyvelere ağırlık vererek light süt ve tatlandırıcı ile hazırlanan masum sütlü tatlıları tercih etmeyi öneriyor ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|