|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışıyorum, çocukları, diyaliz, erzurumda, kurumda, personelimiz, resmi |
![]() |
Erzurumda Resmi Bir Kurumda Çalışıyorum. Bir Personelimiz Çocukları Diyaliz Te... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurumda Resmi Bir Kurumda Çalışıyorum. Bir Personelimiz Çocukları Diyaliz Te...erzurumda resmi bir kurumda çalışıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 83 SUT 2007 19 ![]() ![]() 19 ![]() ![]() ![]() Kronik böbrek yetmezliği tanısı konulan ve diyaliz tedavisi alması gerektiği erişkin/çocuk nefroloji uzman hekimi, iç hastalıkları veya çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerinden biri tarafından düzenlenecek tek hekim raporu ile belgelendirilen diyaliz hastaları, bu tedavilerini sözleşmeli resmi sağlık kurumlarında veya 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak açılan Kurumla sözleşmeli özel diyaliz merkezlerinde yaptırabilirler ![]() ![]() Hemodiyaliz tedavileri, yukarıda belirtilen Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yürütülecektir ![]() Paket işlem kapsamında olan ilaçlar hariç, hastaya kullanılması gerekli görülen ilaçlar, Tebliğ ve eki listelerde belirtilen esaslara uygun olarak bu merkezlerde görevli hekimlerce reçete edilebilecektir ![]() Hemodiyaliz tedavisine yönelik raporlar, öngörülen seans sayısının veya diyaliz tipinin değişmesi durumunda yenilenecek, bunun dışında yeniden rapor düzenlenmeyecektir ![]() Diyaliz merkezince hastaya yapılan her türlü müdahale, tetkik, yazılan ilaç ve verilen raporlar kaydedilecektir ![]() ![]() Böbrek yetmezliği için yapılan asetatlı ve bikarbonatlı hemodiyaliz tedavi giderleri Tebliğ eki EK-9 Listesinde yer alan fiyatlar üzerinden fiyatlandırılır ![]() ![]() Diyaliz sırasında kullanılan sarf malzemeleri, hiçbir surette tekrar kullanılamaz (reuse yapılamaz) ![]() 19 ![]() ![]() ![]() 19 ![]() ![]() ![]() ![]() Sürekli Ayaktan Periton Diyalizi (SAPD) için gerekli tek hekim raporu erişkin/çocuk nefroloji, iç hastalıkları veya çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerinden biri tarafından düzenlenecektir ![]() ![]() ![]() ![]() Yatan hastalarda bu şart aranmayacaktır ![]() 19 ![]() ![]() ![]() ![]() Kapsamdaki kişilerin; aletli periton diyalizi tedavilerine yönelik sağlık kurulu raporları, bünyesinde periton diyalizi ünitesi bulunan sağlık kurumu sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir ![]() ![]() APD cihaz bedelleri ve cihaza ait bakım, onarım ve yedek parçalarının bedelleri Kurumca karşılanmaz ![]() Böbrek yetmezliği için yapılan periton diyalizi, hemofiltrasyon ve plazmaferezis giderleri ile bunlara ait tetkik ve tahlil giderleri ve diyalize ilişkin diğer tedaviler, Tebliğ eki EK 8 Listesi esas alınarak ödenir ![]() Kaynak: istanbul ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|