Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruağrılarım

Soru:"Ağrılarım"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ağrılarım"

merhaba yaklaşık 1,5 sene önce görme kaybı ile başladı sol gözde sonrasında doktor doktor dolaştık kortizon tedavisi ile gözdeki ödem kurutuldu görme düzeldimsden şüphelenildi mr bir sürü tetkik derken ne göz doktoru () nörolog hastanesinden mr ve muayene sonuçlarında ms olmadığımı idiopatik olduğunu söylediler ama benim hissettiklerim yaşadıklarımı araştırdığımda tüm semptomlar mse çıkıyor bu arada şimdi gözümde tekrarlayan ama görme merkezinden uzak koroidit var kortizon kullanıyorum yine bir de herpes virüsüne karşı virosil kortizonun yan etkileri beni perişan ediyor tüm yaşadıklarım ellerdeki titremeyi,uyuşukluğu sersemlik hissini doktorlar ilaca yoruyor ama ben kötü şeyler hissediyorumtrakya ünvde ms teşhisi için uygulanan seb,veb ve saeb tetkilerinden geçtim temiz çıktı tedavim 1 ay sonra bitiyor ,ama bu hissettiklerimin bir sebebi olmalı kan tahlilleri temiz, immün sistem tetkikleri temiz,hiv temiz behçet temiz akla gelen tüm tetkikler temiz ama ben kötüyüm yardım edin ne olur psikoloğada gittim ama ne fayda bilmiyorum ne yapacağım1 sene önce çekilen mr sonucu aşağıdaki gibi değerlendirseniz sevinirim bende başka ne olabilir? Mr sonucu: İNCELEME: KRANİAL MR Bulbus, pons ve her iki serebellar hemisfer intensitesi normaldir IV ventrikül orta hatta olup normal genişliktedir Bazal sisternler normaldir Bilateral serebral hemisferik kortikal sulkuslar; III ve lateral ventriküller normaldir Her iki talamus, bazal ganglionlar ve kapsüler yapılar normaldir Bilateral serebral beyaz cevher ve korpus kallozum intensitesi normaldir Sol optik sinirin intraorbital ve intrakranial segmentinde diffüz kalınlaşma, sinyal artışı ve artmış kontrast madde tutulumu dikkati çekmiştir İntrakranial kitle saptanmamıştır Serebral ana vasküler yapılar patenttir İncelemeye dahil distal kesimde sağ vertebral arter hipoplazik iken olup sol vertebral arter ve baziler arterde tortiozite dikkati çekmiştir Sağ maksiller sinüs tabanında retansiyon kisti izlenmiştir SONUÇ:- Sol optik sinirde diffüz kalınlaşma, sinyal artışı ve artmış kontrast madde tutulumu (inflamasyon/optik nörit lehine yorumlanmıştır) - Sağ vertebral arterde hipoplazi,vertebrobaziler arterlerde tortiozite Not: Kontrast madde kullanılmıştır yardımlarınızı ve yönlendirmenizi bekliyorum edirnede yaşıyorum saygılarımla
ProfDr Y Kamil BARDAK

23080935

Hastanın karışık klinik tablosunda objektif olarak saptanan koroidit, herpes enfeksiyonu (oküler tutulum tanımlanmıyor??) ve MS şüphesi mevcut Hastamız şu anda göz bölümünün kontrolunde koroidit tedavisi için steroid kullanıyor Göz hastalıkları bölümü mevcut koroiditin özelliklerinide dikkate alarak etyolojik faktör(ler)in
(sebeb-ler in) araştırmasını yapacaktır Steroid kullanıldığı anda yapılan testler bazen yeterince yardımcı olmayabilir Hastamızın tedavisine devam etmeli ayrıca Nöroloji, imminoloji bölümlerince steroid tedavisi bittikten sonra tekrar incelenmesi faydalı olur kanatindeyim
Geçmiş olsun dileklerimle
Dr Yavuz bardak

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com