![]() |
Mangalın Yanına Salata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangalın Yanına Salataİstanbul İstanbul Üniversitesi (İÜ) onkoloji Enstitüsü Tıbbi onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Kalın bağırsak kanserlerinin oluşumunda genetik faktörlerin dışında, risk faktörleri bulunduğunu da anlatan Aykan, bunları şişmanlık, hareketsizlik, bol yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, kırmızı et ve pişirilme yöntemleri olarak sıralayabileceklerini söyledi ![]() Kırmızı et ile etin özellikle ''mangal keyfi'' yaparken kömürleşecek kadar pişirilmesinin önemli bir faktör olduğunu söyleyen Aykan, ''Bu nedenle haftada bir kez et tüketin ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|