07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilo Verirken Fındık Yiyin
Neslihan Sözen'in haberi
Kilonuzdan memnun değilsiniz bu yüzden kendinize uygun bir diyet programına başladınız Peki, diyet yaparken enerjinizi nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? Beslenme Uzmanı Banu Kazanç diyetiniz sırasında sizi canlandıran, enerjinizi dengeleyen besinleri sıraladı
FINDIK CANLANDIRIYOR
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırır Diyet sırasında kas zayıflamasını önler sinir sistemine pozitif etkisinden dolayı, diyet yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 defa 50 gr fındık tüketmesi tavsiye edilir Fındık her ne kadar yararlı bir kuruyemiş olsa da, gerektiğinden fazla tüketildiğinde kilo verimini engelleyeceği için, diyet yapanların bu sayıyı geçmemesi gerekir
KİVİ VİTAMİN KAYNAĞI
Ciddi bir C vitamini kaynağıdır Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur Ayrıca, C vitamininden yüksek gıdaların tüketiminin (kivi, greyfurt gibi) meme kanseri oluşma riskini azalttığı bilinmektedir Mutlaka günde 2 adet kivi ve 2 adet greyfurtu diyetinize eklemelisiniz
BROKOLİ KANSERDEN KORUYOR
Brokoli kansere ve bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruyan en önemli yiyeceklerimizdendir Brokolinin içinde bulunan "sulforofan" kanserden koruyucu bir maddedir Bu yüzden sebze seçiminde brokoli önerilir Ancak gaz şikâyetiniz varsa, bu sebzeyi iyi pişirin Haşlayın, birkaç parçaya bölün, iyi çiğnedikten sonra tüketin
KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN CEVİZ
E vitamini yönünden zengin ceviz, kolesterolü düşürüyor Diyet sırasında kilo kontrolü ve çok fazla enerji almamak için günde 5 tane ceviz yemeniz yeterli
HAFTADA 3 KEZ BALIK YİYİN
İçerdiği omega 3 ve Omega 6 sebebi ile kolesterolünüzü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan mucizevi yiyecek haftada en az 3 defa yenilmelidir
SOĞAN -SARMISAK:
Birçok insan kokusundan dolayı sarımsak ve soğan yemek istemez Oysa, sarımsak ve soğan kalp krizi, kireçlenme ve kanser oluşma riskini azaltır Sarımsak ve soğan kanser yapıcı maddeleri etkisiz hâle getirerek, kötü huylu tümörün oluşumunu başlangıç safhasında engeller
YOĞURT YEMEK ŞART
Bz (Riboflevin) vitamininden zengin olan yoğurdun cildimize, kemik ve dişlerimize yararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz yoğurt aynı zamanda sinir sistemimiz içinde yararlı bir besin Günde 1 kâse yoğurdu ihmâl etmeyin
TAHILLI EKMEK TERCİH EDİN
Beyaz ekmek besleyici (vitamin değeri ve içerdiği karbonhidrat açısından) en değersiz ekmektir Kepek ekmeği içerik olarak değerlidir ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar Ancak aşırı kepek alımı da kalsiyum, demir gibi bazı minerallerin emilimini engelleyebilir Bu yüzden diyetinizde, doygunluk veren, bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen B vitamininden zengin tam buğday ekmeği veya tahıllı ekmeği tercih edin
Kaynak : Bayposta com
|
|
|