Soru:"Hepatit B Tedavisi (Acil)" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Tedavisi (Acil)"Ben 26 yaşında erkek bir kronik hepatit B hastasıyımDaha önce de size durumum hakkında yazmıştımGastroenterelog tarafından bana biyopsi yapıldı,sonuç olarak kronik hepatit tespiti konulduDNA sonucum da 8526000 kopya U/I çıktıDoktor da tedavi başlattı ve bana Pegasy(Peginterferon-180 mikrogram/05 ml), Zeffix-100 mg ve Panadol ağrı kesici yazdıBu tedavi 1 yıl sürecekmiş ve bazen Ankaraya kontrole gidecekmişimBenim sorum şu ki: İnterferon iğnesi tamam da hap ile ilgili olarak birçok forumdan da okuduğum kadarıyla hap kullanıldığı sürece virüsü baskılıyormuş;fakat bırakılınca ani bir yükselme ortaya çıkabiliyormuş(Bunun için hapı kullanmaya korkuyorum)Bu durumda ben hapı iğne tedavisi bitince de mi kullanmaya devam edeceğim,ömür boyu gibi bir durum olabilir mi(Doktor bana bunu söyledi, bu hap ile etkileşimim azalınca başka hap yazacakmış) verdiğim laboratuvar verilerine göre bu virüsü tamamen atma şansım nedir tahminen,Zeffixi aç mı tok mu kullanayım etkinlik düzeyi olarak, bir de ürolog tarafından başka bir hastalık için evit 400(E vitamini) yazıldı,3 ay kullanacakmışım,bu tedaviye yan etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürlerimi sunarım UzmDr Veysel TAHAN 1903 20:54:46 Bu sorulara yanıt benzer sorunuzda verildi Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|