Soru:"Yanık" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Yanık"hocam benım vucudumun sag tarafında boyun gogus ve kolumda 3derece yanık vardaha once amelıyat oldum hepsıde dedıklerıne gore basarılısakatlıgım yok ama yanık ızı kaldı ben cumhuriyet unıde bı doktora gıttım unvanı prof bu ız gecmez su ankı teknolojıyle dedısızde bu goruse katılıyormusunuz yoksa duzelebılırmı cewaplarsanız sewınırım UzmDr Cenk TOKAT 23 0933 Merhaba,Yanık sonrası derinin özellikleri değişir, bir de başka yerden deri yaması yapılırsa iz kalması kaçınılmazdır Yanık sonrası öncelik hastanın yaşaması, ardından hareket kısıtlılığı kalmamasıdır Sizi görmeden kesin bilgi vermek imkansız, ancak kısıtlı alanlarda eğer çevresinde yeterli genişlikte sağlam deri var ise balon yöntemi ile kötü izlerin kısmen giderilmesi mümkün olabilir Mesela omuz bölgesi cildi sağlam ise bu bölgeye deri altı balon yerleştirilip zamanla şişirilerek o sağlam deri genişletilir, ardından fazlalaşan derinin kaplayacağı kadar yanık izli deri çıkartılarak bu alan kaplanır Ancak boyun göğüs ve kol gibi geniş alana bu uygulamayı yapmakbugun için çok zor görünüyorGeçmiş olsunOpDr Cenk Tokat Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|