Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulaşıcı, içmek, sigara

Sigara İçmek Bulaşıcı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sigara İçmek Bulaşıcı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Resul Buğdaycı, ''Sigara içme davranışının bulaşıcı olduğunu ve çocuklara daha çok anne ve babalar ile sevilen ve örnek alınan kişilerden bulaştığını'' bildirdi

Buğdaycı, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında çoğunlukla birinci sırada gelen sigaranın, Türkiye'de de aynı konumda yer aldığını belirtti

Sigara içme davranışının bulaşıcı olduğunu savunan Buğdaycı, ''Bu, çocuklara daha çok anne ve babalar ya da sevilen ve örnek alınan kişilerden bulaşıyor'' dedi

Ebeveynlerde ''Yaptığımı yapma, söylediğimi yap'' anlayışının hakim olduğuna işaret eden Buğdaycı, iletişimin yüzde 60'ının sözsüz beden hareketleriyle, yüzde 30'unun ses tonu ve vurgulamalarla, yüzde 10'unun da sözle gerçekleştirildiğinin unutulmaması gerektiğini bildirdi

Çocuklara sigara aldırmanın kötü bir mesaj olduğunun altını çizen Buğdaycı, sigara kullanımıyla mücadelede eğitimin önemine değinerek, şunları kaydetti:

''Okullardaki sigaranın zararlarına ilişkin eğitim, yıllarca lise ve üniversite gençliğine verilmeye çalışıldı Ancak bunun etkili olmadığı anlaşıldı Çünkü, sigaraya başlama yaşı daha erken Lise ve üniversitede eğitim gören gençler artık tiryaki durumunda Bu nedenle verilecek eğitimi, daha aşağı yaşlara çekmek durumundayız Şu anda dünyada önerilen ideal sigaraya karşı eğitim yaşı 13-14'tür Yani ilköğretim 6 ve 7 sınıfları kapsıyor Türkiye'de bu eğitim ilköğretim 4 ve 5 sınıflarda başlamalıdır ve diğer sınıflarda devam etmelidir''
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com