Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, hekimliği

Aile Hekimliği

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aile Hekimliği

Aile Hekimliği
Akut batın teshsnde çestl parametrelern kontrol grubu ile kıyaslanması ve lojstk regresyon

DrHülya ÖZDEMİR LEYLEK

Kliniğimiz yenidoğan ünitesine yatırılan indirekt hiperbilirubinemili olguların değerlendirilmesi

DrAbdulkadir PIÇAK

Tip 2 diyabetik hastalarda kapsamlı diyabet tedavisi eğitimi ve uygulamalarının glisemik kontrolün sağlanmasına etkileri

DrAyhan AKTAŞ

Meme kanserli hastalarda koruyucu cerrahi ve modifiye radikal mastektomi ; yaşam kalitesine yönelik prospektif bir analiz

DrAyla IŞIK

Kadınlarda idrar kaçırma şikayetinin genel sağlık, psikososyal ve ****üel yaşam üzerindeki sonuçları

DrAyşegül KORUR

İsteyerek doğum yapmış kadınlar laplansız doğum yapmış kadınların sosyodemografik özellikleri ve aile planlaması bilgi düzeylerinin karşılaştırılması

DrBelgin GÜVEN YILDIRIM

Haseki eğitim ve araştırma hastanesine angina pektoris şikayeti ile başvuran genç erişkin (20-29yaş arası) hastalarda treadmill testi pozitifliği

DrÇiğdem ÇAKMAK TEKER

Tip 1 diabetes mellitus lu hastalarda diabetes mellitus başlangıç yaşının komplikasyon gelişme süresine etkisi

DrEbru ONUKER BAŞARAN

çocuklarda yaş gruplarına ve cinslerine göre anemi ve demir eksikliği anemisi sıklığının incelenmesi

DrEbru ÇAKIR EREN

İmplanon® kullanıcılarının memnuniyet durumları ve karşılaştıkları yan etkiler

DrEbru ORHANTravaydaki gebelerin hemogram, demir, total demir bağlama kapasitesi, ferritin, b12 vitamini ve folik asit değerleri ile kordon kanı değerlerinin karşılaştırılması

DrEbru SİPAHİ ÖZDEMİR

Akut solunum sıkıntılı hastalarda brain natriüretik peptit düzeyi

DrErdal ÖZ

Hipoaktif ve hiperaktif tiroid nodüllerinde postoperatif patoloji ve ince iğne aspirasyon biyopsisinin değerlendirilmesi

DrErdoğan ASLAN

Hastanemiz gebe polikliniğine başvuran gebelerde normal doğum ve sezaryen tercihi ve nedenleri ile ilgili anket çalışması

DrErdoğan BEKTAŞ

Rahim içi araç kullanan kadinlar ve rahim içi araç kullanmayan kadinlarin servikal kültür sonuçlarinin değerlendirilmesi

DrEyyüb YILMAZ

1 yıl içinde haseki eğitim ve araştırma hastanesi dahiliye kliniklerinde yatan diabetik hastalarda anemi

DrFFeray TÜRKASLAN

Bakırköy dr sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan tıpta uzmanlık öğrencilerinde depresyon ve anksiyete sıklığının saptanması ve sosyodemografik faktörlerin araştırılması

DrFatma Esra ÜNAL

Üst gastrointestinal sistem kanamalı hastaların genel değerlendirilmesi

DrFerhat KARADAĞDr lütfi kırdar kartal eğitim araştırma hastanesi gebe polikliniğine başvuran gebelerde anemi prevalansı ve etyolojisi

DrFulya BAYER PEHLİVANOĞLU

Pediatri kliniğine başvuran annelerin çocuklarda antibiyotik kullanımı konusundaki bilgi ve tutumlarının araştırılması

DrFunda KOÇ TÜRKOĞLUAkut miyokard infarktüslü hastalarda ortalama trombosit hacmi ve kanama zamanının değerlendirilmesi

DrFüsun GÜNEŞDOĞDU AKPINAR

Çocuk oto güvenlik koltuğu kullanımı hakkında anne-babaların bilgi düzeylerinin ölçülmesi

DrGülbaran ESİN

Serviks biopsilerinde p16 ve ki67 ekspresyonunun ayırıcı tanıdaki yeri

DrGülbin ÖZÜYAR ORAN

Emziren annelerin emzirme ile ilgili bilgi, uygulama ve davranışlarının değerlendirilmesi

DrGüler ŞAHİN

Febril konvulsiyon geçiren çocukların ailelerinin bilgi tutum ve davranışları

DrGülderen CECELİ

Sık tekrarlayan enfeksiyonla başvuran 1-6 yaş grubu çocuklarda immünglobulin a eksikliği

DrHakan SARIKAYA

Kanserli hastalarla kolesterol düşüklüğü arasında sebep sonuç ilişkisi

DrHasan KARLIBAŞ

Genetik sonogram öncesi ve sonrasında yüksek riskli ve düşük riskli gebelerin anksiyete skorlarının karşılaştırılması

DrHatice Nihan DEMİR

Ramazan ayında tip 2 dm hastalarının yeme alışkanlıkları ve karakteristik özellikleri

DrHilal TOKEL

Haydarpaşa numune eğİtİm ve araştirma hastanesİ dahİlİye ve pedİatrİ klİnİklerİnde 2005 ve 2006 yillarinda mantar İntoksİkasyonu ön tanisiyla yatirilan hastalarin retrospektİf değerlendİrİlmesİ

DrHüseyin ÇETİN

İnsülin başlanan diabetik hastalarda anksiyete ve depresyon düzeyinin belirlenmesi

Drİbrahim CAMCI

İkili testin bileşeni olarak ilk trimesterde bakılan, papp-a değeri ile gebelik prognozu belirlenebilirmi ?

Drİlyas AFACAN

Periton diyalizi hastalarında saptanan peritonitlerde kültür sonuçları ile peritoneal lökosit sayısı ve klinik sonuçların ilişkisi

DrKazım ALTAŞ

Pnömoni tanısıyla hastaneye yatırılan 0-2 yaş arası çocuklarda serum çinko düzeyi

DrMehmet HALİS TANRIVERDİ

Primer ve sekonder abdominal tüberkülozlu hastaların çeşitli parametreler eşliğinde değerlendirilmesi

DrMehmet VAPUR

Kronik hepatit c hastalarında pegile interferon alfa-ribavirin kombinasyon tedavisinin tiroid fonksiyonları, tiroid otoimmunitesi üzerine etkileri

DrMehmet VATANSEVER

Diyabetes mellituslu hastalarda, hastalığın süresi, hastaların öğrenim düzeyi, diyabetik ayakla ilgili eğitim alma durumu, metabolik değerlerin, diyabetik ayak gelişim riski ve diyabetik ayakdan koruyucu davranış modelleri geliştirmeye etkileri

DrMehtap GÖÇ

İnsülin tedavisi başlanan diabet hastalarında kilo değişimi ve bunu etkileyen parametrelerin irdelenmesi

DrMelike DEMİREL

Meme kanseri nedeniyle opere olan hastalarda meme koruyucu cerrahi veya radikal mastektomi kararını etkileyen faktörler ve cerrahi türünün hasta üzerindeki etkileri

DrMeral CANTAY GARİP

Kalp yetersizliği olan ve ventriküler taşiaritmi saptanan hastalarda statin kullanımının elektroKronik Hastalığı Olan Çocukların Annelerinin Sosyodemografik Özellikleri Depresyon, Anksiyete, Problem Çözme Yeteneği ve Yaşam Kaliteleri Açısından Değerlendirilmesifizyolojik parametreler üzerine etkisi

DrMünciye TUNA AKSU

Dr lütfi kırdar kartal eğitim araştırma hastanesi gebe polikliniğine başvuran gebelerde hepatit-b seroprevalansı

DrMurat BEKTAŞHipertansiyon hastalarında antihipertansif ilaç değişimleri, bu değişimlerin nedenleri ve ilaç değişimleri ile hedef tedavi değerlerine ulaşma oranlarının incelenmesi

DrMürsel KAYA KALAN

Normal doğum ve sezaryen doğum uygulanan olguların postpartum komplikasyonlar yönünden karşılaştırılması

DrNeslihan GÜL

Şişli etfal eğitim araştırma hastanesi polikliniklerine başvuran hastalarla yapılan anket çalışması ile hasta-hekim iletişiminin incelenmesi

DrOnur ÖZER

Pasif sigara içimi postmenopozal osteoporoz için bir risk faktörü müdür ?

DrOsman ALTUNBAYRAK

Hepatosteatoz tanısı konan olgularda biyokimyasal değişiklikler ve tiroid fonksiyon testlerinin ilişkisi

DrÖzkan VURAL

Gebelerde HBs Ag ve Anti- HCV seroprevalansı

DrÖzlem KAYNAKGÖZ ÖZGÜL

Tip 2 diabetes mellituslu hastalarda kendi kendine kan glukozu ölçüm sıklığı ile hemoglobina1c arasındaki ilişki

DrPelin AYALPAkut bronşiolit ön tanısı ile yatarak tedavi gören hastaların retrospektif olarak incelenmesi

DrRana ÖZKÖSE

SB göztepe eğitim ve araştırma hastanesi endoskopi ünitesinde yapılmış olan beş yıllık kolonoskopi uygulamalarının endikasyon ve sonuç ilişkisinin değerlendirilmesi

DrSaffet ERCAN

Gebelerde tiroid hormon düzeyi ve antikorlarının gebelik sürecine ve bebeğin mztabolik parametrelerine etkisi

DrSedakat GÜNSEREN

Glisemik kontrolün diabetik kardiovasküler otonom nöropati üzerine etkisi

DrSelçuk TURAN

Taksim eğitim ve araştırma hastanesi sağlık personelinin yaşam kalitesinin araştırılması

DrSema KOLTARLAŞişli etfal eğitim ve araştırma hastanesinde uzmanlık eğitimi gören hekimlerin mesleki risklerinin irdelenmesi

DrSerhan GÖKHAN

Ev kazası nedeniyle hastaneye başvuran hastaların sosyodermografik özellikleri ve kazaya maruziyetlerini kolaylaştıran çeşitli risk faktörlerinin değerlendirilmesi

DrSüleyman YILDIRIM

Sigara alışkanlığının tip 2 diabetiklerde diabet tedavi seyri üzerine etkilerinin irdelenmesi

DrÜnsal DURUPINAR

Acil dahiliye polikliniğine başvuran hipertansif hastalarda spot idrarda mikroalbuminüri düzeyi incelenmesi

DrYeliz KEÇELİ SERİNSÖZ

İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması öncesinde verilen eğitimin anksiyete düzeyine etkisi

DrYücel ÇELİK

Levonorgestrel salgılayan rahim içi sistem (mirena®) uygulanan kadınlarda 1 yıldan sonraki memnuniyet ve devamlılık durumu

DrÖzgür GÜLDEM ÖNCÜ

Ankara dışkapı çocuk hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi çocuk acil servisine ekim 2006 ekim 2007 tarihleri arasında başvuran zehirlenme vakalarının demografik özelliklerinin incelenmesi

DrIşıl ŞENEL

Hemodiyaliz hastalarının yeti yitimi, anksiyete ve depresyon yönünden değerlendirilmesi

DrŞehriban YETİŞKİN

Gebelikte servİkovagİnal sİtolojİk değİşİklİklerİn değerlendİrİlmesİ

DrMustafa AKSUDemir eksikliği anemisi olan kadın hastalarda oral demir tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi

DrSerap YAVUZ GÜLERTAN

Akut bronşiolit tanısıyla kliniğimize yatırılan 0- 24 ay arası çocuklarda rsv enfeksiyonlarının sıklığı ve klinik özellikleri

DrSeçil ARICA

Fenotip ve genotipleri ile metabolik sendrom laboratuvar ölçütleri bulunduran hipertansif hastalardaki glukoz toleransının incelenmesi

DrHasan YILMAZ

2000-2005 yılları arasında istanbul eğitim ve araştırma hastanesi servikal smear tarama sonuçlarımız

DrTülin TURANLI BOZKURT

Tip II diabetik hastalarda sol ventrikül hipertofisi ile inflamasyon ve albüminüri arasindaki ilişki

DrFaruk Soner UZUN

Antihipertansif ilaç kullanan hastalarda diyet bilincinin 24 saatlik idrarda sodyum atılımı ile kontrolü

DrEmel Banu ELMACI

Akut koroner sendromlu hastalarda risk değerlendirilmesi ve prognoz tayininde bnp nin yeri ve önemi

DrSaide Eda CEBECİ

Postmenopozal kadınlarda osteoporoz prevelansı ve risk faktörleriyle ilişkisi

DrNermin Ayşim KAHVECİ

Romatoid artritli hastalarda tedavi uyumunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve uyum artırma önerileri

DrMurat TEKİN

Hastanemizde doğan sga bebek sıklığını etkileyen sosyodemografik risk faktörleri

DrBerrin ESER

Şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi aile planlaması eğitim ve uygulama merkezi hizmetlerinin değerlendirilmesi

DrAhmet KOLSUZ

Tip 2 diyabet hastalarında kan lipid düzeylerinin hba1c ve obezite ile ilişkisi

DrEbru ÖZDOĞAN

Üriner infeksiyonlarda *etken mikroorganizmalar *ve *antibiyotik duyarlılıklarındaki *değişiklikler
DrAhmet KARA

5-15 yaş arası astım bronşiyaleli çocukların sosyodemografik özellikleri ve risk faktörleri

DrNurgül ÖNDER

2006 ? 2007 yillari arasinda çocuk acİl ünİtesİne febrİl konvülsİyon tanisiyla başvuran 5 ay ? 5 yaş arasindakİ çocuklarin retrospektİf olarak İncelenmesİ

DrBerkant ÖZTÜRK

İnsulin kullanan tip 1 diabetik hastalar ile oral antidiabetik kullanan tip2 diyabetik hastaları karşılaştırılarak,insulin kullanımının depresyon için ek bir risk faktörü olup olmadığının araştırılması
DrSibel GÜRSOY

Hipertiroidili kadın hastalarda vitamin e düzeyleri
DrEda ÇELİK GÜZEL

Tip 2 diabetes mellituslu hastalarda anksiyete depresyon oranı, seviyesi, etki eden hastalık özellıklerı ve sosyodemografik özellıklere göre farklılıkları

DrSerpil US

Komplikasyonsuz tip 2 diyabetes mellitus'lu hastalarda insulin ve oral anti diyabetikler ile tedavinin depresyona etkisi

DrNecmi BALKAN

Gebelerde gestasyonel diabetes mellitus taramasında bozulmuş açlık glukozunun değerlendirilmesi

DrHakan KAYA

Bozulmuş açlık glikozunda metabolik sendrom prevalansı

DrMetin KORKMAZ

Romatoid artritli hastalarda insülin direnci ve lipid metabolizma bozuklukları

DrSerkan TURŞAK

Premenopozal ve postmenopozal kadınlarda depresyon prevalansı ve risk faktörleri

Drİbrahim Halil İNTEPE

Hastanemiz antenatal polikliniğine başvuran eski sezaryenli gebelerin demografik özellikleri ve ilk sezaryen endikasyonlarının değerlendirilmesi

DrDerya SIKAR

Kronik hastalığı nedeniyle devamlı takip edilmekte olan çocukların annelerinin sosyodemografik özellikleri ve annelerin depresyon prevalansı

DrHasan ÇIĞRIKÇI

1-5 Yaş arası çocukların persantillerine ailenin sosyoekonomik düzeyinin ve annenin beslenme konusundaki bilgisinin etkisi

DrÜlker ÖNCÜ

Haseki eğitim ve araştirma hastanesi iç hastaliklari nefroloji polikliniğinde takip edilen aşikar nefropatili tip 2 diyabetik hastalarda renal prognozun göstergeleri

DrOlcay Bengi BOZKURT

Hepatosteatoz tanısı konan olgularda biyokimyasal değişiklikler ve tiroid fonksiyon testlerinin ilişkisi

DrÖzkan VURAL

Konjestif kalp yetersizliğinde karaciğer fonksiyon testlerindeki değişiklikler mortalite ve hastanede kalış süresine etkisi

DrTuna TUTKUN

Gebelikte servikovaginal sitolojik değişikliklerin değerlendirilmesi

DrMustafa AKSU

Rahim içi araç kullanan kadınlar ve rahim içi araç kullanmayan kadınların servikal kültür sonuçlarının değerlendirilmesi

DrEyyüb YILMAZ

Demir eksikliği anemisi olan kadın hastalarda oral demir tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi

DrSerap YAVUZ GÜLERTAN

Sigara alışkanlığının tip 2 diabetiklerde diabet tedavi seyri üzerine etkilerinin irdelenmesi

DrÜnsal DURUPINAR

İmplanon® kullanıcılarının memnuniyet durumları ve karşılaştıkları yan etkiler

DrEbru ORHAN

Kocaeli-derince bölgesinde hipertansiyondan haberdar olma, ipertansiyon prevelansı ve hipertansif hastaların, sosyo-demografik özellikler ile ilişkisi

DrAhmet SARIIŞIK

Kronik böbrek yetmezliği hastalarında etyolojik değerlendirme

DrBetül BATTALOĞLU

Annelerin ateş ve ateşli havale ile ilgili bilgi düzeyleri

DrYeşim ALTINKALEM DALKIRANÇocukluk çağı tonsillofarenjiti tanı ve tedavisinde semptom, bulgu ve kültür ilişkisinin saptanması
DrHasan Murat ALBAYRAKPolikistik over sendromlu kadınlarda insülin direnci ve antropometrik ölçümler

DrSeyra MEMİLİ

Tip 2 diabetes mellitus'lu hastalarda tedavi şekline ve hastalık süresine göre depresyon ve anksiyete

DrHandan TURHANBeah sağlam çocuk polikliniğine başvuran 0-1 yaş bebeği olan annelerde depresyon taraması ve depresyonda etkili risk faktörlerini belirleme

DrNurcihan AYDEMİR

Akut bronşiolitli süt çocuklarında sosyoekonomik durum değerlendirmesi

DrSıdıka TURAN

Akut miyokard infarktüsü geçirenlerde ötiroid hasta sendromu sıklığının araştırılması
Drİbrahim ELİK

Tiroid nodüllerinde ince iğne aspirasyonunun değeri

DrÇağrı DOĞAN

Dirençli hipertansiyonun vücut kitle indeksi ile ilişkisi
DrFahri KARAMAHMUTOĞLU

Menstrüel regülasyon sonrası seçilen kontraseptif yöntemin bir yıl sonraki devamlılığı

DrRabia AĞAN SENGER

Bronşiolitle başvuran 0-12 aylık bebeklerin annelerinin anne sütü kullanım bilincinin değerlendirilmesi

DrHanife KESKİN

Çocuklarda tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonlarında büyüme ve gelişme geriliğinin değerlendirilmesi

DrSaniye BULUT

Postpartum depresyon prevalansı ve sosyodemografik risk faktörleri
DrTijen İ EREN

Miyokard infarktüslü hastalarda trombosit sayısı ve ortalama trombosit hacminin değerlendirilmesi

DrHakan KÜÇÜK

Şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi'nde çalışan kadın sağlık personelinin serviks kanserine ilişkin bilgi düzeyinin ve farkındalığının araştırılması
DrAli Galip DÖNMEZ

60 Yaş ve üstü geriatrik hastalarda tip II diabetes mellitus ve depresyon ilişkisi

DrTuncay ÇELİKER

6 Ay-24 ay arasındaki çocuklarda aşılanma oranları ve ailelerin sosyodemografik verileri

DrYavuz MENGÜÇ

Diabetik ve non-diabetik hastalarda demansı etkileyen faktörlerle birlikte mini-mental test skorlarının karşılaştırılması

DrKazım Önder YILDIRIM

Metabolik sendromlu hastalarda diabetes mellitus, mikroalbüminüri ve bel çevresi ilişkisi

DrMuhammet GAZİ

Gebelerdeki aneminintürkiye'deki yöresel dağılımı

DrElif AKÇA

Haydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde mayıs 2002-mayıs2007 tarihleri arasında takip edilen akut bakteriyel menenjit olgularının akut komplikasyon gelişimi açısından değerlendirilmesi

DrNurhan CEVİZ OZANTÜRKDiabetik nefropatili hastalarda sistolik arter basıncı anemi,hba1c,eğitim düzey ilişkisi

DrAhmet SEÇKİNObez olgularda obezite ile karaciğer fonksiyon testleri arasindaki korelasyonun incelenmesi

Dr Armağan UYSAL
Çocukluk çağı üriner sistem enfeksiyonlarına etken olan mikroorganizmalarin ve antibiyotik duyarlılık durumlarının araştırılması

Dr Atakan TORUN
Hiporaktif Tiroid nodüllerinde ince iğne aspirasyon biopsisinin tanısal değeri

Dr Bayça TAŞKARA
Şişli Etfal Eğitim ve Araştirma Hastanesi aşi merkezi ve yenidoğan izleme ünitesine başvuran annelerin anne sütü konulu eğitiminin etkinliğinin incelenmesi

Dr Bilge ATLAS
Akut pelvik ağrı nedeni ile haydarpaşa numune eğitim ve araştirma hastanesi kadın hastaliklari ve doğum servisinde 2000?2005 döneminde yatan hastalarin yaş, etyoloji, yatiş süresi, uygulanan tedavi ve sonuçları açısından değerlendirilmesi

Dr Cem YENİCESU
Mastalji, yaşam kalitesi ve depresyon Dr Diler GÜLER
Gebelerde hepatit b seroprevalansi Dr Ebru SAVECİ
Tip 2 diabetik hastaların böbrek fonksiyonlarının değerlendirilmesinde serum sistatin c, b2 mikroglobulin, kreatinin değerlerinin karşılaştırılması Dr Fatma AKSAK PENTİKAEİNEN
Postmenopozdaki kadınlarda düşük dozlu hormon replasman tedavisi ve raloksifenin kan biyokimyasi ve kupperman indeksi üzerine etkileri
Dr Nazike AYDOĞDU

Çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde 2004 yılı içinde yatan hastaların retrospektif olarak taranması
Dr Sabri MOĞULTAY

***** olayı sonrasında mağdurlarda görülen psikiyatrik bozukluklar Dr Tibet ERGÜNEŞ
Bipolar bozukluğu olan ve bipolar bozukluğu olmayan olgularda metabolik sendrom sıklık ve parametrelerinin karşılaştırılması Dr Zeynep DÇENET AKŞUN

Bakırköy bölgesi bir ilköğretim okulu öğrencilerinde idrar iyot atılımı ve guatr pre valansı
Dr Mehmet BBARUTÇUGİL

Diyabetik Hastaların diyabetik ayak ile ilgili tutumlarının irdeelenmesi ve HBAIC'nin Diyabetik Ayak ile ilişkisi

Dr Ayten GÜNER

Çocuklarda demir eksikliği tarama testi olarak eritrosit indekslerinden
RDW ve MCV'nin irdelenmesi

Dr Evren AKGÜNE

Gebelerde üçlü tarama testinin duyarlılığının değerlendirilmesi

Dr Nevin MUTLU YILMAZ
ŞEEAH hipertansiyon polikliniğine ocak-aralık 2004 tarihleri
arasında başvuran hastaların hedef organ hasarları
açısından retrospektif incelenmesi

DrOrhan ÇINAR

Obezlerde plazma lipid düzeyleri ile antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin incelenmesi

DrAli ATAR

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi
kadın hastalıkları ve doğum
kliniğinde iki yıllık sürede sezaryen
doğumların değerlendirilmesi

DrFirdevs ule KARA

Beş ay ? beş yaş arasindaki çocuklarda febril konvülsiyon ile demir eksikliği anemisi arasindaki ilişkinin araştırılması
Dr Burhan AKGÜN

*****ilin allerjisi öyküsü olmayan hastane hemşirelerinde *****ilin duyarliliğının araştırılması
DrAli Osman ÖZTÜRK

Üreme çağındaki kadınların amenoreye
bakışı ve amenore yapan doğum kontrol yöntemleri hakkındaki
bilgi ve tutumları
DrFiliz BAŞARANER

Kliniğimiz yenidoğan ünitesine yatırılan indirekt hiperbilirubinemili olguların değerlendirilmesi
DrAyşenur KAVLU

Total histerektomili kadınların benzer yas grubundaki histerektomi olmayan kadinlarla cinsel işlevler açısından karşılastırılması

DrAlper KIZILTEPE

Asistan doktorlarda burnout sendromu
DrMustafa ÖZÇINAR

0-6 Ay arasi bebeği olan annelerin kontrasepsiyon yöntemi olarak laktasyonel amenore metoduna ilişkin bilgi düzeyinin değerlendirilmesiDrSema AYAZOĞLU

Diyabetik vakalarda nefropatinin erken tanı ve takibinde kullanılan idrarda mikroalbümin ve albümin kreatinin oranı ile venöz kanda b2 mikroglobulin düzeyleri arasındaki korelasyonunun araştırılması

DrMalik AKÇAY

Hipotiroidili ve hipertiroidili hastalarda HbA1c düzeyi
DrVolkan SİNAN

Fertil çağdaki kadınlarda kontraseptif yöntemler ve anemi ilişkisi

DrNejda KARAGÜZEL

Çocuk polikliniğimize müracaat eden 3-36 ay çocuklarda nutrisyonel rikets sıklığı ve bulgularin yorumu

DrFiliz SAVAŞ GÖKER

Göğüs ağrısı şikayetiyle acil servise başvuran hastaların ck-mb ve troponin-t enzim seviyelerinin karşılaştırılması

DrCenk AYDINÇER

Hipertansiyon ve lipid polikliniğine başvuran tip 2 diyabetik-hipertansif hastaların tedavi hedefleri açısından retrospektif incelenmesi
DrYalçım ÖZTÜRK

Avrupa yakası posta işleme başmüdürlüğünde çalışan posta dağıtıcısı ve memurlarda metabolik sendrom prevalansının değerlendirilmesi
DrYalçın HACIOĞLU

Bebekleri 0-2 yaş arasında olan bir grup annenin emzirmeye ilişkin inanç ve tutumları

DrFahrettin TANIR

Akut üst gastrointestinal sistem kanamalarında endoskopik tedavinin yeriDrFerda GÜNDOĞAN

Diyabet polikliniğinde izlenen hastalarda kardiyovasküler mortalite ve morbidite oranlarinin risk faktörleri ile ilişkisinin değerlendirilmesiDrCüneyt ARDIÇ

Hipertansiyon ve lipid polikliniğine başvuran hastalarda metabolik sendromun hedef organ hasarlarına etkisinin incelenmesi

DrYıldıray DEMİRCİ

Hipertansif hastalarda hedef tedavi değerlerine ulaşma oranlarının incelenmesi
DrOnur ÜSTÜN

Tip 2 diabetes mellituslu hastalarda eritrosit sayısı, hematokrit, hemoglobin, ortalama eritrosit hacmi, ortalama eritrosit hemoglobin değerlerinin başlangıç halinde (incipient) diyabetik nefropati ile ilişkisi

DrAyhan BERBER

Kaynak:istanbulsaglikgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com