Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhepatit b

Soru:"Hepatit B "

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hepatit B "

sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederimben 8-9 yaşlarımdayken sarılık geçirdim iyileştim şimdi kan vermek istiyorum ama verip veremediğimi bilmiyorumsonuçta iyileştim tahlil sonuçlarımda temiz kan verebilirmiyim?yoksa iyileşmeme rağmen bu hastalığı bulaştırabilirmiyim yada çocuğuma geçermi?birde kan gurubum B Rh + kimlere kan verebilirimteşekkür ederim
DoçDr M Akif BUYUKBESE

22 18:58:37

Gecirilip iyilesmede bagisiklik cok yuksektir Bu oran asi ile olandan daha kuvvetlidir Buna dogal bagisiklik denir Kan vermek istediginizde kan merkezlerinde hepatit b ile beraber birkac test daha yaparak uygun vericiolup olmadiginizi test ederler Ancak herhangi bir laboratuvarda
anti-HBs Ag antikor titrenize baktirmaniz durumu aydinlatacaktir Sonucun 10 un uzerinde olmasi yeterli bagisikliginizin oldugunu gosterse de 0 ile 10 arasi degerlerde tek doz asi ile rakamin hizla yukseltilmesi cogu kere mumkun olmaktadir Bagisik kisiler mikrop bulastirmaz ve de hasta olmazlar

B Rh pozitif insadece ayni kendi grubuna (B ve pozitif)vermesi uygun olacaktir Esasen kanimiz sadece A, B ve O dan ibaret degil Baska antijenler de var Dolayisi ile alicinin reaksiyonunu en aza indirmek esastir Hangi amacla verildigine bagli olarak kimi kan ihtiyaclarinda kimi kan ve kan urunleri hematolog bilgi ve gozetiminde verilebiliyor Kanin yapisi kendi icinde barisik olmasina karsin cok karmasik da bir duzene sahiptir

Kan verme gonullusu oldugunuz anlasiliyor Sizi kutlarim
Iyi gunler

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com