![]() |
Kırmızı İbikli Küçük Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı İbikli Küçük TavukZamanın birinde bir çiftikte kırmızı ibikli küçük bir tavuk yaşarmış ![]() ![]() Bir gün buğday taneleri bulmuş ve bunları ekerek daha çok yiyecek elde edeceğini düşünmüş ![]() - Bu buğday tanelerini ekmek için kim bana yardım edecek ? Ördek cevaplamış: - Ben yardım edemem, ancak istersen sana kahve tohumu satabilirim ![]() ![]() Domuz oradan seslenmiş: - Ben de yardım edemem, ancak kahve ekersen ürünlerini ben satın alırım ![]() Fare hemen atlamış: - Ben buğday ekiminden anlamam ancak kahve ekmek için gereken parayı sana borç verebilirim, sonra ödersin ![]() Ticaretten ve tarımdan anlamayan kırmızı ibikli şirin tavuk, bu sözler sonrasında kahve ekmeye karar vermiş ve buğdaydan vaz geçmiş ![]() - Kahve ekmek için kim bana yardım edecek ? Ördek: - Ben yardım edemem, ancak kahvenin çabuk büyümesi için gereken gübreyi sana satabilirim demiş ![]() Domuz: - Ben kahve yetiştirmekten anlamam ancak kahveleri zararlı böceklerden korumak için ilaca ihtiyacın var, istersen sana satarım demiş ![]() Fare de: - gübre ve ilaç için gereken parayı istersen sana borç olarak veririm demiş ![]() Sonunda kırmızı ibikli tavuk çalışmaya başlamış, çalışmıııııış çalışmış ![]() ![]() ![]() - Kahveleri satmama kim ardım edecek ![]() Ördek: - Ben yardım edemem, ancak kahveleri işlemek ve paketlemek için benim fabrikama getirmelisin ![]() Domuz: - Ben de yardım edemem, zaten her önüne gelen kahve ektiği için kahve fiyatları çok düştü, senin kahven beş para etmez ![]() Fare: - Ben bu işlerden anlamam, ayrıca artık sana verdiğim borçları ödemen lazım ![]() Sonunda kırmızı ibikli küçük tavuk gerçeğin farkına varmış ve buğday yerine kahve ekmenin büyük bir hata olduğunu anlamış, çünkü borç içinde imiş ve yiyecek tek bir lokması yokmuş ![]() - Yiyecek bir kaç lokma bulmama kim yardım edecek ? Ördek: - Ben yardım edemem, senin hiç paran yok ![]() Domuz: - Ben de yardım edemem, zaten herkes kahve ektiği için buğday eken de kalmadı, yiyecek yok ![]() Fare: - Ben yiyecek bulamam ![]() ![]() Şimdilerde bizim kırmızı ibikli küçük tavuğumuz, artık farenin olan eski tarlasında buğday yetiştiriyor ve karnını doyurmaya çalışıyor ![]() Kaynak : http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|