|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sorureflü reflü kaynaklı farenjit ağız kokusu |
![]() |
Soru:"Reflü + Reflü Kaynaklı Farenjit + Ağız Kokusu" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Reflü + Reflü Kaynaklı Farenjit + Ağız Kokusu"doktor bey benim çok uzun zamandır boğazımda yanma şikayetim olurdu ![]() ![]() ![]() bunun üzerine ben bir gastro enteroloji uzmanına gidip özel olarak ilgilenmesini sağladım ![]() ![]() özofagus: 1/3 distal özofagusta hiperemi, ödem, ve gastroözofagial reflü tespit edildi ![]() mide: tüm mide mukozasında hiperemi, ödem ve mozaik patern tespit edildi ![]() duodenum: pylor santralize, bulbus forme, apex ve apexten papilla vateriye kadar mukoza doğal görünümde izlendi ![]() tanı kronik gastritis ![]() ![]() bu teşhisten sonra bana sabahları aç karna nexium kullanmamı ve gaviscon şurup kullanmamı söyledi ve kbb doktoruyla görüşmemi söyledi ![]() kbb doktoruyla görüştüm ve o teşhisin doğru olduğunu ancak ilaçlı tedavi vermeyeceğini, verilen ilaçları kullanmam gerektiğini ve reflü için gerekli önlemleri almam gerektiğini söyledi ![]() yaklaşık 3 hafta oldu ![]() ![]() ![]() ![]() (ben şimdiye kadar sigara içmedim, kola içmem, acı yemem, kahve ve koyu çay kesinlikle sevmem, şişman değil zayıfım, en fazla ayda 1 alkok alırım ![]() ilginize şimdiden teşekkür ederim ![]() Doç ![]() ![]() 30 ![]() Ağız kokusu için sitemizdeki ağız kokusu konularını da okumalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|