|
|
Konu Araçları |
sorukaraciğer yağlanması ve talasemi minörum var |
Soru:"Karaciğer Yağlanması Ve Talasemi Minörum Var" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Karaciğer Yağlanması Ve Talasemi Minörum Var"23 yaşında 1,86 boyunda bir erkeğim ben 1 yıl önce talesemi minör olduğumu öğrendim bu hafta içinde kontrole gittiğimde bana karaciğerimde büyümeye bağlı yağlanma olduğunu söylediler ***** almıyorum, kilolu değilim, kolestrolüm normal ve tansiyonum düzenli sınırda hepatomegali ve minimal steatoz var HGB 12,2 HCT 37,2 MCV 64,2 MCH 21,1 MON 1,18 MON% 16,6 Laktat dehidrogenaz(LD), (LDH) 235,51 Alanin aminotransferaz (ALT) 223 En altta vermiş olduğum değer sonucuna göre hepatit bile olabileceğini söylediler benim hastalığın ne? ve en önemlisi nasıl tedavi olmalıyım neler yeyip neler içmeliyim yada içmemeliyim bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim DoçDr M Akif BUYUKBESE 12 23:07:25 sisman olmadan da karacigerde yaglanma olabilir bu bazen ilac yan etkisi, bazen viruslar, bazen de bilinmeyen nedenle olur NASH tipdaki ismidir ***** kullanmamaniz cok iyi Hepatit B ve C arastirmasi yapilabilir sonra negatifseniz B icin asi yapilmasi yararli olur bazen diyabet yani seker karacigerde yaglanma goruntusu verebilir kanda rigliserid yukselince de karaciger biraz yaglanabilir Seker yujkleme testi ve kan trigliseridi (bunu 14 saat aclikta) baktirmalisiniz ultsaonda hafif yaglanmayi takip etmeli Bazen cihazin rezolusyonu iyi olmadigindan subjektif olarak yaglanma yorumu yapabilkir orta decede dense idi daha fazla onemserdim Dogru beslenin Kendinizi su sira fazla yormayionGastroenteroloji uzmanina gorununSizde nazi nadir karaciger antikor testlerine de bakilacaktir Buna otoimmun hepatit diyoruz Yesil sebzeleri bol tuketin (Folik asidden zengindir) Esinizin talasemi minor olup olmadigini arastirinGecmis olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|