Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruhelikobakter pilori tanısı ve bulaşı

Soru:"Helikobakter Pilori Tanısı Ve Bulaşı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Helikobakter Pilori Tanısı Ve Bulaşı"

Sayın DrAKCAN,
Ben 36 yaşında ve Erkeğim
3 gün önce gelen chek-up sonucunda HELICOBACTER değerlerim aşağıdaki gibi çıktı

Zaman zaman strese bağlı gastrit yaşamaktayım Ancak HELICOBACTERim hep negatifti Şu an itibari ile de gastrit şikayetim yok

Doktorum 14 günlük HELİPAK tedavisi verdir Bugün ilk dozu ladım Gerçekten zor bir ilaç Bunu 14 gün boyunca kullanmalımıyım yoksa 7 günlük tedavilerin Internetde uygulandığını gördüm 7 gün yeter mi? Diğer bir sorum da; sadece HELICOBACTER PYLORI IgA sınırda gözüküyor IgG ise negatif Endişe taşımalımıyım? Bir de bulaşıcı mı diye merak ediyorum

Saygılarımla

EA

HELICOBACTER PYLORI IgA SINIRDA 08 Indeks NEGATIF <08 POZITIF >11

HELICOBACTER PYLORI IgG NEGATIF 009 TV NEGATIF <075 POZITIF >100

DoçDr Yusuf AKCAN

02 12:20:09

Helikobakter pilori tanısında serolojik testler kullanılabilirsede aktif enfeksiyonu göstermede en zayıf testler bunlardır gaitada hp antijen testi veya üre nefes testleri tarama açısından tercih edilmelidir serolojik testlerde yanlış pozitif testler biraz daha fazladırtürkiyede toplumda %60-90 arasında olduğu gözönüne aldığınızda bulaşıcılığın yüksek olduğu söylenebilir ancak bunların çoğu ilk 10--20 yaşlarda alınmaktadır ağız yolu ile bulaştığından ortak çanak tabak kullanımı , bebklerin anneler tarafından ağızdan ağıza beslemesi gibi aktivitelerden uzak durmak gerektiği çıkarımı yapılabilir Türkiyede tedavide başarı oranları 7 günlük tedavi de daha düşük olduğu bilinmektedir bu yüzden mümkünse 14 günlük tedavi seçilmelidirsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com