Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruağri

Soru:"Ağri"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Ağri"

Doktor bey benim şikayetim, nisan ayından bu zamana kadar geçmeyen bir ağrı hakkında Bu ağrı vücudumun kalça ve ön bacak bölgesindedir Ağrı ile alakalı yapılan tetkiklerde mr sonucu ( Sağ femur boynunda lokalizasyon görülmektedir) Kemik sintigrafisinde aynı bölge sonuç doğrulanmaktadır MR yorumların da transiyel osteoporoz, kemik iliği ödeminde şüphelenilmektedir Fakat ortopedisler tarafından bir tanı konulmamakla beraber, beklemeye alınarak olayın seyri için takibe bırakılmıştır Ağrıları sadece kullandığım ağrı kesiciler (apranax, majezik) ile baskılaya biliyorum Sadece bu ağrı kesicilerin yardımı oluyor Uzun bir zamandır bu ilaçları kullanıyorum Tedavi için ne yapmalıyım? Bana sadece ağrı kesici ilaçlarla durumu geçiştirilmem istendi Ne kadar zaman daha bekleyeceğim bilmiyorum 2 MR da femur boynundaki lokalizasyonun biraz küçüldüğü görülüyor Fakat ağrılarımda değişme olmadı Bacağımı ağrı varken zorladığımda ağrı şiddeti artıyor ve sanki kırılacak hissi veriyor Bu bölge mr filminde kemik üzerinde beyaz lekeli renkte gözüküyor Beni bilgilendirirseniz sevinirim İyi Çalışmalar diliyorum

DoçDr Yakup YILDIRIM

24 10:49:59

Mustafa Bey,

Uuzn süreli kalça ağrısında ayrılması gereken 2 rahatsızlık var Bunlar, transient (geçici) osteoporoz ve avasküler nekrozdur (AVN) Bunların birbirinden ayrılması son derece önemlidir çünkü geçici osteoporozun tedavisi ilaç ve istirahatken, AVNnin tedavisi cerrahidir Ayrıca AVN ilerleyici bir rahatsızlıktır Geçici osteoporz genelde bu kadar uzun sürmez fakat eğer sizi tedavi ve takip eden doktorlar bu konudan eminse, o zaman endişe etmeye gerek yok demektir

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com