|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sorukaraciğer yağlanmasında neler yapmalıyım |
![]() |
Soru:"Karaciğer Yağlanmasında Neler Yapmalıyım" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Karaciğer Yağlanmasında Neler Yapmalıyım"hocam merhaba ankaradan zekeriya ben hocam 4 yıldır karaciğer yağı ile uğraşıyorum 31,01,07 de bıopsı yapıldı sonuç karaciğer parankım çatısı korunmuş görunmektedır örneklerde 10 adet portal alan izlenmiştır portal alanlarda spesıfık bir patolojı gözlenmemiştir lobul içerisinde hafıf şiddette renkloıflamatuar odak oluşturan mıkstselluler iltihap tesbit edilmiştir perıvenıler hafıf fıbrozıs varlıgı gozlenmıstır hepatosıtlerde hafıf fıbrozıs varlıgı gözlenmiştir hepotosıtlerde reaktıf degısıklıkler ve yuzde 70 kadar makrovezıküler yağlanma saptanmıştır hıstopatolojık tanı steatohepatıt, karaciğer iğne bıopsı steotohepatıt ındeksı yağlanma 3 adet artı işareti var fıbrozız 1 adet artı işareti var ıltıhap 1 adet artı işareti var bıposıyı ankara unıversıtesı hastanesınde yaptırdım şu anda enzımlerım ve yağ oranlarım yuksek çıkıyor devamlı her ay kan verıp kontrol edıyorlar ne yapacagımı şaşmış durumdayım yaşamaktan zevk almaz durumu geldım işimden olacam nerdeyse her ay hastane dıye kızıyorlar alt 95 ast 110 trıglıserıt 310 kollestrol 300 vldl 60 gılıkoz 85 çıktı sonucum kolestrol dusurucu hap yazdı hoca 1 ay kullan gel dedı 2 ay oncede aynı çıkmıştı yıne hap vermıstı metobolızmada problem var demıstı bır hoca hocam ne yapmam gerekıyor dıyet yapamıyorum başaramıyorum psıkolojım bozuldu yardımcı olursanız sevınırım cevabınız 4 gözle beklıyorum ve bu bıopsı sonucu açıklamanız mumkunmu saygılarımla ne dersenız oyle yapacam hocam Doç ![]() ![]() 31 ![]() Yapılacak şeyler yapılıyor görünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|