Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukaraciğer yağlanmasında neler yapmalıyım

Soru:"Karaciğer Yağlanmasında Neler Yapmalıyım"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Karaciğer Yağlanmasında Neler Yapmalıyım"

hocam merhaba ankaradan zekeriya ben hocam 4 yıldır karaciğer yağı ile uğraşıyorum 31,01,07 de bıopsı yapıldı sonuç karaciğer parankım çatısı korunmuş görunmektedır örneklerde 10 adet portal alan izlenmiştır portal alanlarda spesıfık bir patolojı gözlenmemiştir lobul içerisinde hafıf şiddette renkloıflamatuar odak oluşturan mıkstselluler iltihap tesbit edilmiştir perıvenıler hafıf fıbrozıs varlıgı gozlenmıstır hepatosıtlerde hafıf fıbrozıs varlıgı gözlenmiştir hepotosıtlerde reaktıf degısıklıkler ve yuzde 70 kadar makrovezıküler yağlanma saptanmıştır
hıstopatolojık tanı
steatohepatıt, karaciğer iğne bıopsı
steotohepatıt ındeksı
yağlanma 3 adet artı işareti var
fıbrozız 1 adet artı işareti var
ıltıhap 1 adet artı işareti var
bıposıyı ankara unıversıtesı hastanesınde yaptırdım şu anda enzımlerım ve yağ oranlarım yuksek çıkıyor devamlı her ay kan verıp kontrol edıyorlar ne yapacagımı şaşmış durumdayım yaşamaktan zevk almaz durumu geldım işimden olacam nerdeyse her ay hastane dıye kızıyorlar alt 95 ast 110 trıglıserıt 310 kollestrol 300 vldl 60 gılıkoz 85 çıktı sonucum kolestrol dusurucu hap yazdı hoca 1 ay kullan gel dedı 2 ay oncede aynı çıkmıştı yıne hap vermıstı metobolızmada problem var demıstı bır hoca hocam ne yapmam gerekıyor dıyet yapamıyorum başaramıyorum psıkolojım bozuldu yardımcı olursanız sevınırım cevabınız 4 gözle beklıyorum ve bu bıopsı sonucu açıklamanız mumkunmu saygılarımla ne dersenız oyle yapacam hocam

DoçDr Yusuf AKCAN

3118:28:12

Yapılacak şeyler yapılıyor görünüyorNash tedavisinde kilo fazlalığı varsa onu tedavi etmekhipertrigliseridemi ve diyabet var ise onları tedavi etmek gerkmektedirmetformin ve ursofalk gibi ilaçlar, vit e doktor tavsiyesi ile kullanılabilecek ilaçlar arasıda yer almaktadırenazından doktorunuzun önerilerine uyarak karaciğerde iltihaplanmayı yavaşlatacaktır karaciğer kendini yenileme oranı kuvvetli bir organdır bir taraftan hasar görsede bir taraftan yenilenecektirsağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com