![]() |
Tıp Dünyasında Büyük Devrim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tıp Dünyasında Büyük Devrimİlk kez bir hastaya ait bir organın tamamına yakını, yine aynı hastadan alınan hücrelerin laboratuar fırınında dönüştürüldüğü dokuyla değiştirildi ![]() Hastanın Connecticut'dan 16 yaşındaki Kaitlyne McNamara olduğu açıklandı ![]() Daha önce de bilimadamları sadece deri, kemik ve kıkırdak gibi daha kolay olan dokuları yetiştirip insanlara takıyorlardı ![]() Kaitlyne McNamara, "sanki vücudumun bir parçası büyümüş gibi hissediyorum ama bu benim vücudumun kendi parçası" dedi ![]() Anne Tracy McNamara ise, "bunu aklım almıyor ![]() ![]() Doktorlar önce organın kalıbını yapıp daha sonra adım adım bu kalıbın içine hücreleri yerleştirdiklerini söylediler ![]() Üç hafta sonra da fırına yerleştirerek kullanılabilir bir organ haline gelmesini sağladılar ![]() Yeniden Hayat Veren Tıp Enstiütüsü'nden doktor Anthony Atala, "biz aslında hücreleri kalıba her seferinde bir kat olmak üzere ektik ![]() ![]() Araştırmada rol alan yedi çocuğun sağlık durumunda büyük iyileşmeler görüldü ![]() Bilimadamları bu gelişmenin kendilerine modern tıbbın sınırlarını zorlama çabasında cesaret verdiğini söylediler ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|