Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukaraciğer hasarı

Soru:"Karaciğer Hasarı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Karaciğer Hasarı"

sayın hocamben hepetit b liyimenzim değerlerim yükseldiği için 6 aydır baraclude 0,5(entecavir) kullanıyorumkaraciğerimde biyopsi sonucunda belli bir virüs hasarı oluşmuş ve incelenen 4 portal alanlarda minimal-orta derece mononükleer iltihabi hücre infiltrasyonu ve minimal piecemeal nekrozu mevcuttur
TANI:-KRONİK HEPATİTİS-HAFİF PİECEMEAL NEKROZU VE FOKAL HEPATOSELLÜLER NEKROZ(GRADE 2),PERİPORTAL SEPTAFORMASYONU(STAGE 2)(SCHEUER GÖRE)-(HİSTOLOJİK AKTİVİTE İNDEKSİ:5)-(FİBROZİS:1)-(KNODELL SKORU:6)DELTA AJANSIZilk tedavi başlangıcında HBV DNA:21 MİLYON KOPYA3 ay sonra 800 kopya/ml ye düştütedavi başlangcında alt 118(referans 2-40) şu an alt 45(referans 2-40)
ilacın benim vucumdaki cevabını doktorum çok süper dediama interferon neden wermiyor anlamıyorum
-size sormak istediğim sorular:
1-ben normal taşıyıcılığa ilaç kullığım süre içinde dönebilecekmiyimve aynı ilacı kaç yıl kullanacağim
2-karaciğerimde oluşan bu hasar 6 ay süresince geri iyileşmişmidir ve bu iyileşme ne kadar zama oluyor
3-karaciğerdeki oluşan hasar virüs sayısının yüksekliğiyle ilgilimi ve eğer ilgiliyse şu an virüs sayısı 800 kopya/mlhala hasar dewam ediyormudur?
4-oral ilaçlar kalıcı cevap yapıyormu?hbv dna yı negatifleştirebiliyormu?
5-ilaç içilmeye dewam ederken ve cevap alınırken HBV DNA pozitif olsa bile virüs sayısı düşükse sizor a ilerleme olurmu?
5-kalıcı cevap almak için şu an virüs sayısı düşmüşken neden interferon yapılmazmı bana?
çok endişeliyim sinirlerimi yatıştırmakta güçlük çekiyorum bu virüs olayına taktığımdan dolayıhepatit b de tedavi çok bireysel olduğu için okuduğum bilgilerden bişey anlamıyorum
son derece dikkatli besleniyorumsürekli dinlenip yatıyorumasla karaciğeri yoracak bişey yemiyorumyaşım 35birde ayaklarımda ve ellerimde bazen çok kötü huzursuzluk,ağrı oluyor sanki karıncalanma ve yanma gibihepatitden dolayı olabilirmi?
selam ve saygılariyiki warsınızo kadar güzel bir hizmet yapıyorsunuzki bunun karşılığını size yüce yaratıcı kat kat weriyordur
YardDoçDr Nese Demirtürk

0105 14:16:59

Yaşınız dolayısı ile şanslısınız 40 yaş altında HBV ilerlemesi daha yavaş Şu anki tedavi cevabınız oldukça iyi Zaten baraclude oldukça güçlü ve başarılı bir ilaç Ancak tek dezavantajı ne zaman keseceğimizi bilemiyoruz Ömür boyu devam etmeniz gerekebilir Kullandığınız sürece virus baskı altında tutulacak ve hastalığın ilerlemesi duracaktır İnterferon tedavisine karar vermek için başlangıçta bazı kritelerimiz var, sanırım hekiminiz bunları değerlendirerek size baraclude başlamıştır Şu an durumunuz iyi görünüyor, biyopsi sonucuna göre de orta düzeyde bir hepatitiniz var Benim size önerim, kendinizi rahatlatmak için bu konunun üzerine çok düşmeyin, medyadaki yalan yanlış haberleri takip etmeyin Hepatit tedavisinde hekim-hasta ilişkisi çok önemlidir, kendinize güvenebileceğiniz bir hekim seçin ve endişelerinizi onunla paylaşın
HBV takip ve tedavi edildiği sürece çok da korkulacak bir virus değildir
Saygılar
Dr Neşe DEMİRTÜRK

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com