![]() |
Soru:"Karaciğer Hasarı" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Karaciğer Hasarı"sayın hocam ![]() ![]() ![]() ![]() TANI:-KRONİK HEPATİTİS-HAFİF PİECEMEAL NEKROZU VE FOKAL HEPATOSELLÜLER NEKROZ(GRADE 2),PERİPORTAL SEPTAFORMASYONU(STAGE 2)(SCHEUER GÖRE)-(HİSTOLOJİK AKTİVİTE İNDEKSİ:5)-(FİBROZİS:1)-(KNODELL SKORU:6)DELTA AJANSIZ ![]() ![]() ![]() ilacın benim vucumdaki cevabını doktorum çok süper dedi ![]() ![]() -size sormak istediğim sorular: 1-ben normal taşıyıcılığa ilaç kullığım süre içinde dönebilecekmiyim ![]() ![]() 2-karaciğerimde oluşan bu hasar 6 ay süresince geri iyileşmişmidir ve bu iyileşme ne kadar zama oluyor ![]() 3-karaciğerdeki oluşan hasar virüs sayısının yüksekliğiyle ilgilimi ve eğer ilgiliyse şu an virüs sayısı 800 kopya/ml ![]() 4-oral ilaçlar kalıcı cevap yapıyormu?hbv dna yı negatifleştirebiliyormu? 5-ilaç içilmeye dewam ederken ve cevap alınırken HBV DNA pozitif olsa bile virüs sayısı düşükse sizor a ilerleme olurmu? 5-kalıcı cevap almak için şu an virüs sayısı düşmüşken neden interferon yapılmazmı bana? çok endişeliyim sinirlerimi yatıştırmakta güçlük çekiyorum bu virüs olayına taktığımdan dolayı ![]() ![]() son derece dikkatli besleniyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() selam ve saygılar ![]() ![]() ![]() Yard ![]() ![]() ![]() 01 ![]() ![]() Yaşınız dolayısı ile şanslısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HBV takip ve tedavi edildiği sürece çok da korkulacak bir virus değildir ![]() Saygılar Dr Neşe DEMİRTÜRK Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|