![]() |
Kakao Birçok Hastalık Riskini Azaltıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kakao Birçok Hastalık Riskini AzaltıyorABD nin Harvard Tıp Fakültesi tarafından Panama da yaşayan ve haftada her biri haftada 40 fincan kakao içen Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmada, kakaonun içinde bulunan etken maddelerden epicatechin& in büyük bir hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı tespit edildi ![]() Araştırmayı yürüten Prof Norman Hollenberg, Eğer bu gözlemler geleceği haber veriyorsa, yüzümüz kızarmadan bu bulguların tıp tarihinin en önemli gözlemleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz& diyerek, kakaonun içindeki etken madde epicatechin in Batı nın en kötü beş hastalığından dördünü ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti ![]() Bilim adamları, bulgular üzerine çay, şarap ve çikolatanın da içinde bulunan bu etken madde üzerinde daha fazla inceleme yapmaya karar verdi ![]() Bilimcilerin tespitine göre, diğer Panama halkından daha uzun yaşayan ve ileriki yaşlarda bunama hastalığına da yakalanmayan Kuna kabilesinin çoğu bireyleri için kakao, doğumdan ölüme kadar tek içtikleri şey ![]() Hekimler ise, araştırma sonuçlarını ilginç bulduklarına işaret ederken, genler ve diğer yaşam tarzı faktörlerinin de hastalık riski ve yaşam süresi konusunda rol oynadığı, ayrıca kalbi korumak için yüksek miktarda kakao tüketilmesini önermediklerini belirtiyor ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|