Soru:"Tethered Kord." |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Tethered Kord."Degerli Hocam Benim 35 yaşında bir oglum var sürekli ortopedi doktorlarına götürdügüm zaman sag ayagında doktorların tabir ettigi şekilde pes cavus oldugunu söylediler ortopedik ayakabı vererek durumun düzelecegini söylediler 2 gun once izledigim tv programında Gergin omirik sendromu acıklanırken benim oglumun sırtındada kıllanma oldugunu görmem ile hemen doktora goturdum cekilen Lomber MRG incelemesinde : Lomber Lordoz dogaldır Vertebra korpus yukseklıklerı ve sınyal intensiteleri tabidir Sakral bölgede posterior elemanlar defektik görünümündedir Direkt Grafi-Bt kolrelasyonu önerilir L1-L2 Disk Mesafesi dar izlenmiştir Diger İnvertertebral eklem aralıkları dogaldır Disklerin sinyal içerikleri dogaldır İntervertebral disklerin posterior konturları normal olup dural kese ve kök basısı saptanmamıştır Spinal Kord L3 düzeyinde posteriorda sonlanmaktadır (tetheret Kord) L2-L3 düzeyinde spinal kanalda posteriorda kord ile ilişkili görünümde yaklaşık 6-7 MM boyunda T1A sekansta Hiperintens Lipomatöz oluşum izlenmiştir İncelenen Seviyelerde Osseo-Spinöz Kanal çapları fizyolojiktir Bilateral Nöral foremenler acıktır İnceleme Alanındaki müsküler yapıların morfoloji ve sinyal intensitesi tabidir Degerli hocam Ben mardinde yaşamaktayım doktorun bu cocugun hemen ameliyat olması gerektigini söylemesi ile ankara hacettepe hastanesine götürdüm doktor su an amalıyat etmemiz için bir risk olmadıgını ayagındaki sorun buyurse o zaman amelıyat etmemız gerektigini söyledi ve oglumun sadece ayagındakı pescavus sorunu olması altına kacırma veyahut yorulma gıbı hiç bir problem olmamaktadır Kafam karısmıs durumda bizi aydılatırsanız size minnettar kalırım Birde hocam bu hastalık baş agrısı yapar mı bugunlerde bas agrısı sorunu basladı kbb doktoruna goturdum sinüzit başlangıcı oldugunu söyledı beyin cerrahına göturmeme gerek var mı ssaygılarımla DoçDr Cahide Topsakal 2714:08:43 Eğer sırtta skolyoz başlamıssa kesin ameliyat şart Başlamamışsa şu an bekleyin, çünkü büyümeye devam ettikçe omurilik tutunduğu yerden çekmeye başlayacak, skolyoz yani omurga eğrilecek, o zaman tuvalet problemi ve bacaklarda güçsüzlük yaşamaya başlayacaktır O aşamada ameliyat olması gerekecektir Bunların hiçbiri yokken şu aşamada ameliyata gerek yok Geçmiş olsunDoç Dr Cahide TopsakalBeyin cerrahisi0 216 550 3737 Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|