Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
genel, kurulmalı, müdürlüğü, ürünleri

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kurulmalı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kurulmalı

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kurulmalı[/b]
24092008

Ülkemizde su ürünleri tüketiminin Akdenizdeki diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında çok yetersiz olduğunu belirten Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı ProfDrŞükran Çaklı
Ülkemizde su ürünleri tüketiminin Akdenizdeki diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında çok yetersiz olduğunu belirten Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı ProfDrŞükran Çaklı, "Bölgesel tüketim kalıpları arasında büyük fark vardır Kıyılarda iç kesimlere özellikle iç kesimlerdeki büyük şehirlere göre tüketim daha fazladır Örneğin kişi başına yıllık tüketim Karadeniz Bölgesinde25 kg iken, büyük şehirlerde (İstanbul, İzmir ve Ankara gibi) 16 kg, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 05 kgdır Bu oran gelişmiş ülkelerde 15-16 kg kadardır" dedi
Bu sonuçlar doğrultusunda Türkiyede balık tüketimini arttırma çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini açıklayan ProfDrÇaklı, "Balık etinin sağlık üzerindeki etkileri konusunda halk bilinçlendirilmelidir Bu konuda özel sektör, eğitim ve medya kuruluşlarına büyük görev düşmektedir Sanayi kuruluşlarımız açısından temel hedef üretim zincirinde katma* değeri yükseltmek ve karı arttırmak olmalıdır Kültür balıkçılığı yanında kabuklu deniz ürünlerinin de artışının teşviki gerekmektedir" diye konuştu İhracat hacmindeki artışın yansıra katma değer artışına da odaklanılması gerektiğini kaydeden ProfDrÇaklı, "Teknoloji içeriği güçlü ve yüksek katma değerli ürün ihracatı hedeflenmelidir Balıkçılık sektöründe iç pazarda tüketimi, yurt dışında ise rekabet gücünü arttırmak için Tarım Bakanlığına bağlı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kurulması gerekmektedir" dedi wwwturizmsayfalaricom *

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com